Dolar 1.58 lirayı aştı
Borsalardaki olumsuzluklar döviz cephesine yansıdı. Lira yeniden düşüşe geçti
Gelişmekte olan ülke para birimlerine paralel lira değer kaybetti. Dolar içeride 1,58'in üzerine çıktı.
Global borsalardaki sert kayıplarla paralel dolar/TL bu sabah ilk işlemlerde 1,58 seviyesinin üzerine çıktı. TL'nin dünkü kapanışa göre dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 1'i aşarken bankacılar dolar/TL'de 1,5850 seviyesinin aşılması durumunda yükselişin hız kazanarak devam edebileceğini söylediler.
Bankacılar TL'deki değer kaybının gelişmekte olan ülke para birimlerine paralel olduğunu belirtirken, bugün global piyasalarda yönün ABD ve Avrupa'da açıklanacak verilerin belirleyici olmasını beklediklerini de belirttiler.
Bankalararası piyasanın dünkü spot kapanışında 1,5630/1,5645 lira olan en iyi dolar alış ve satış kotasyonları bugün güne 1,5760/1,5820 seviyesinden başladı. Dolar en yüksek 1,5855 TL'yi gördü.