Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Kriz anında tek tuşa basan nakde dönecek - Makro Ekonomi Haberleri

        Necdet ÇALIŞKAN / GAZETE HABERTÜRK

        Türkiye Ekonomi Bankası (TEB), mobil bankacılık uygulaması Cepteteb’e olası bir kriz durumunda kullanılması için “panik butonu” ekledi. Önümüzdeki haftalarda aktif olarak kullanılabilecek olan uygulama hakkında bilgi veren TEB Alternatif Dağıtım Kanalları Direktörü Deniz Devrim Cengiz, “Uygulamamızda bulunan ‘acil durum’ butonuyla, piyasalar alarm verdiğinde, ‘Portföyünü Boşalt’ adını verdiğimiz tek tuşla hisse satılabiliyor” dedi.

        Piyasalardaki herhangi olası bir kriz durumunda saniyelerin bile önemli olduğunu belirten Cengiz, “Kriz olduğunda bu tek tuşla tüm portföyünüzü boşaltıp nakde dönebiliyorsunuz” diye konuştu.

        Akıllı cep telefonu ve tabletlere yönelik olarak geliştirdikleri uygulamanın 1-2 hafta içinde çıkacağını ifade eden Cengiz, “Yeni uygulamamızda ayrıca müşterimiz olmasa bile kullanıcılar barkod fotoğrafını çekerek, cepten fatura ödemesi yapabilecek” dedi. Cengiz, toplam 100 binlik indirme sayısını geçen Cepteteb uygulamasının, aktif kullanıcı sayısının 20 bini bulduğunu söyledi.

        ‘İNTERNETİ EN ÇOK VANLI KULLANIYOR’

        Toplam müşterilerinin yüzde 18’inin internet bankacılığını kullandığına değinen Cengiz, “Sektörde ikinciyiz. 337 bin aktif internet bankacılığı müşterimiz var. İnternet bankacılığında en yüksek penetrasyona ulaştığımız il, yüzde 50 ile Van” ifadesini kullandı. Altının % 70’i internetten Cengiz, TEB’deki toplam altın ve gümüş işlemlerinin yüzde 70’inin internet ve mobil kanaldan yapıldığına da dikkat çekti.

        FACEBOOK’TAN KREDİ İSTEYENE DÜŞÜK FAİZ

        Altının % 70’i internetten Cengiz, TEB’deki toplam altın ve gümüş işlemlerinin yüzde 70’inin internet ve mobil kanaldan yapıldığına da dikkat çekti. Önümüzdeki aylarda akıllı TV’ler üzerinden bankacılık işlemi yapabilmeye olanak sağlayan uygulamalarının da çıkacağını belirten Cengiz, “Çağrı merkezine gelen çağrıları, sosyal medya faaliyetlerimizle kesmeye çalışıyoruz. Dijital dünyadan gelen müşterimizle, özel bankacılık müşterisi gibi ilgileniyoruz. Facebook’tan kredi başvurusu yapandan masraf almıyoruz ve daha düşük faizli kredi veriyoruz” dedi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ