Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Opel Meriva da artık 5 yıldızlı! - Otomobil Haberleri

        HABERTÜRK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        AHMET ÇELİK

        Ters açılan kapıları ve birçok yenilikleriyle dikkat çeken yeni Opel Meriva güvenlik performansıyla Euro NCAP tarafından beş yıldızla ödüllendirildi. Astra ve Insignia’nın izinden giden yeni Meriva, yolcu koruması, çocuk güvenliği, yaya koruması ve güvenlik yardımı olmak üzere dört ana kategorinin her birinde en iyi sonuçları elde etti. Euro NCAP testleri Meriva’nın yenilikçi ters açıyla açılan arka kapılarının yüksek seviyede emniyet sağladığını onayladı. FlexDoors (esnek kapılar) aracın hızı 40km/saat noktasına ulaştığında otomatik olarak kilitleniyor. Bir kaza durumunda bu kilitleme mekanizması yolcuların araçtan çıkabilmesini sağlamak için kilitleri yine otomatik olarak açıyor.

        FlexDoors (esnek kapılar) Meriva’nın başarılı ve dengeli tasarımının önemli bir parçası. Güvenlik programı yolcuların en uygun korumaya sahip olmasına olanak tanıyan sağlam gövde yapısına dayanıyor. Standart donanım beş koltuk için üç noktalı emniyet kemerlerini, ön yolcular için ön ve yan hava yastıklarını ve ön ve arka için baş perde hava yastıklarını kapsıyor. Ön koltuklar çift kademeli emniyet kemeri ön gerilim tertibatına sahip ve beş koltukta da emniyet kemeri hatırlatıcısı var. Ön koltuklardaki aktif kafalıklar arkadan çarpışmalarda en yaygın ve genellikle en uzun süreli yaralanma olan boyun travmasının engellenmesine yönelik tasarlanmış.

        Opel Meriva önden çarpmalarda ayak ve alt bacak kısımlarının yaralanma riskini azaltan patentli Katlanabilir Pedal Sistemine sahip. Çarpışma koruma özelliklerine ek olarak yeni Meriva iyileştirilmiş sürüş dinamiklerini desteklemek ve yüksek seviyeli bir etkin güvenlik sağlamak amacıyla frenleme dengesi ve devrilme koruması için daha da iyileştirilmiş yazılım modelleriyle standart olan son nesil Elektronik Denge Programına (ESP) sahip.

        Çocukların ve yayaların güvenliği

        Meriva güvenlik unsurları geliştirilirken çocuk güvenliğine özellikle dikkat edildi. Bu kategoride elde edilen en iyi puan ek üst askı bağlantı kemerleri için arka dış ISOFIX çocuk koltuğu montaj parçaları ve tespit halkaları ile standart olarak verilen Opel çocuk emniyet koltuklarının sayesinde gerçekleşti. Ön yolcu hava yastığı çocuk emniyet koltuğunun ön koltuğa monte edilebilmesi için devre dışı bırakılabiliyor.

        Yeni Meriva yaya koruması konusunda da başarılı bir sonuç elde etti. Tipik yaya kazalarında baş çarpmasının ciddi sorunlarını azaltmak ve bacak ve diz yaralanmalarını önlemek üzere yenilikçi sistemler geliştirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ