Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar Borsa İstanbul'un ilk halka arzı sonuçlandı! - Para Haberleri

        Borsa İstanbul'un ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun değişiklik yaptığı halka arz kurallarına uyumlu olarak yapılan ilk halka arz sonuçlandı. Servet GYO'nun halka arzında, yatırımcılardan arzın üzerinde talep geldi.

        Borsanın şirketleşmesinin ardından yapılan bu ilk halka arzda yatırımcılar birçok yeniliği de ilk kez test etme imkanı buldu. Bunlardan en önemlileri; fiyat tespitiyle ilgili olarak halka arza aracılık eden kurum dışında 5 farklı aracı kurum tarafından analist raporu hazırlanarak yatırımcılara sunulması ve izahnamede şirket ile ilgili tüm risklerin ve risk oluşturabilecek faktörlerin detaylı olarak belirtilmesi oldu.

        Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan halka arz sonuçlarına göre Servet GYO'nun 13 milyon lira nominal tutarlı arzına karşılık 447 yatırımcıdan 14 milyon 228 bin 814 lira nominal tutarlı talep geldi.

        Halka arz sonucuna göre 444 yatırımcıya 13 milyon lira nominal tutarlı dağıtım yapılırken, payların 12 milyon 22 bin 400 liralık kısmı yurt içi bireysel yatırımcıya, 977 bin 600 liralık kısmı ise yurt içi kurumsal yatırımcıya yapıldı.

        TEK YATIRIMCI 3,6 MİLYON NOMİNAL TUTARLI HİSSE ALDI

        KAP'ta yayımlanan halka arz işlemlerinde payların yüzde 5'inden fazlasını alanlara ilişkin bildirimde ise Mustafa Latif Topbaş adlı yatırımcının 3 milyon 626 bin 525 lira nominal tutarlı pay aldığı bildirildi.

        Bildirimde arzın yüzde 5'inden fazla pay alan bir diğer yatırımcı ise 810 bin 993 lira nominal değerli pay ile Deniz Tekstil Sanayi AŞ tüzel kişiliği oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ