Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Galaxy S7 batarya ömrü belli oldu - Teknoloji Haberleri
        1

        Samsung’un mart ayında duyurduğu ve şu ana dek sadece Çin’li kullanıcılarla buluşturduğu Galaxy A9 Pro modeli beklendiği gibi global pazarda satışa sunuldu. Yılın en iyi orta segment telefonlarından biri olarak dikkat çeken Galaxy A9 Pro ilk olarak Malezya’da satışta; ancak telefonun kısa süre içerisinde dünya piyasalarında yaygın şekilde kullanılabileceğini belirtelim.

        2

        Telefonun özelliklerine gelince; Galaxy A9 Pro’da 6 inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüklü Super AMOLED ekran yer alıyor. Telefonun işlemci biriminde sekiz çekirdekli Snapdragon 652 kullanılıyor. Söz konusu işlemci 1.8GHz frekans hızına erişirken, 4 adet Cortex-A72 ve 4 adet Cortex-A53 tabanlı çekirdekten oluşuyor. Snapdragon 652’ye eşlik eden grafik birimi ise Adreno 510 GPU.

        3

        4GB RAM ve artırılabilir 32GB dahili depolamanın eşlik ettiği Galaxy A9 Pro’da arka kamera 16 megapiksel çözünürlüğünde. F/1.9 lensin eşlik ettiği kamera OIS teknolojini beraberinde getiriyor. Ön kamera da yine f/1.9 lense sahipken, çözünürlük bu defa 8 megapiksel olarak karşımıza çıkıyor.

        4

        Android 6.0.1 Marshmallow işletim sistemiyle çalışan Galaxy A9 Pro’da hızlı şarj desteğine sahip tam 5.000 mAh kapasiteli pi yer alıyor. Telefonda ayrıca ön bölümde home butonuna entegre parmak izi tarayıcısı kullanılıyor.


        5

        Galaxy A9 Pro Çin’de yaklaşık 540 dolardan satışa sunuldu. Telefon Malezya’da ise halihazırda 500 dolardan listelenmiş durumda. Galaxy A9 Pro’nun yaz döneminde birçok ülkede raflarda olması bekleniyor.

        6

        SATIŞA ÇIKACAK DİĞER YENİ TELEFONLARIN HAKKINDA SIZINTILAR

        7

        Amiral gemisi akıllı telefonların özel sürümlerini duyurma noktasında cesur davranan Samsung, geçtiğimiz haftalarda bu yıla damga vuran modellerinden Galaxy S7 Edge'nin Warner Bros. Interactive Entertainment işbirliğinde geliştirilen Batman temalı versiyonu Galaxy S7 edge Injustice Edition'ı satışa sundu. Sınırlı sayıda üretildiği için yüksek bir fiyat ile satışa çıkan bu serinin ardından bu kez, Galaxy S7 Olimpiyat versiyonu ortaya çıktı.

        8

        Galaxy S7 edge Olympic Edition'ın ilk dikkat çeken yönünün, arka tarafında yer alan olimpiyat logosunda ve kamera bölümünde kullanılan açık mavi hatlar olduğunu rahatça söyleyebiliriz. Ayrıca, cihazın ön tarafında yapılan küçük renk değişiklikleri daha şık bir yapı sunarken, cihaz Olimpiyatlara özel bir tema ile geliyor.

        9

        Samsung’un bu hamlesi özellikle oyunların başladığı dönemde Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge satışlarına önemli bir katkı sunacaktır.

        10


        Yeri gelmişken Olimpiyat Oyunları’nın ağustos ayında Brezilya’nın önemli şehirlerinden Rio De Janeiro’da düzenleneceğini hatırlatalım.

        11


        Samsung iki yıl önce Sochi’de düzenlenen 2016 Kış Olimpiyat Oyunları için Galaxy Note 3’ün özel bir sürümünü kullanıcılarla buluşturdu.

        12

        Şirket ayrıca 2012 yılında Londra’da gerçekleşen yaz oyunlarının ana sponsorlarından biri olurken; o dönemin popüler akıllı telefonu Galaxy S3 sponsorluk anlaşmasının kaymağından yararlanarak önemli satış rakamlarına ulaşmıştı.

        13

        Samsung’un phablet çözümü Note serisinin yeni üyesi olacak olan Note 7, yeni söylentilere göre sadece kıvrık ekranla piyasaya sürülecek.

        14

        Daha önce yayılan iki farklı Note 7 modelinin Samsung tarafından denendiği haberleri, görünüşe göre doğruyu yansıtmıyorlar.

        15

        Kore’nin popüler günlük gazetelerinden olan Korea Herald içerisinde şöyle bir ifadeye rastlandı:
        “Samsung, Note serisinin yeni üyesi için düz ekranlı bir model piyasaya sürmeyi düşünmüyor.”

        16

        İfade gayet açık olsa da, resmî bilgi gelmeden henüz emin olamayız. Samsung, bildiğiniz gibi ürünlerinde şimdiye kadar hem düz ekranlı hem de kıvrık ekranlı seçenekler sundu.

        17

        Bunun en son örneği ise S7 ve S7 edge olarak karşımızda. Note serisinde ise Note 4 ile birlikte kıvrık ekranlı Note Edge piyasaya sürülmüştü.

        18

        Koreli firmanın şimdiye kadar dört adet kıvrık ekranlı akıllı telefonu bulunuyor.

        22

        Çinli kaynaklar büyük olasılıkla şubat ayında düzenlenecek MWC 2017 etkinliğinde tanıtılacak Galaxy S8’de yer alacak bazı özellikleri şimdiden dillendirmeye başladı.

        23

        Öncelikle Galaxy S8’e 4K Ultra HD çözünürlüklü ekran eşlik edecek. Son iki yıldır Galaxy S serisi telefonlarda 2K ekrana yer veren Samsung’un gelişen VR teknolojisi de göz önüne alındığında Galaxy S8’de 4K ekrana geçiş yapması olası görünüyor.

        24

        ÇİFT KAMERA YER ALABİLİR

        25

        Çinli kaynaklara göre sekizinci nesil Galaxy S akıllı telefonda çift kamera modülü yer alacak. Mobil dünyasında USB Type-C ile birlikte son dönemin popüler donanımlarından biri olan çift kamera özelliğinin de Galaxy S8’de yer alması olası görünüyor.

        26

        Çift kamera özelliği uzun bir süredir iPhone 7 Plus için dillendiriliyor. Henüz kesinlik kazanmadı, ancak iPhone 7 Plus’ın çift kameraya sahip olması durumunda, Samsung’un bu noktada rakibinden geri kalmamak adına söz konusu özelliği bir sonraki Galaxy S ve Galaxy Note serisi modellere dahil etmesi ihtimalini daha da artıracaktır.

        27

        Galaxy S8’e ilişkin son iddia telefona güç verecek işlemciye dair. Çinli kaynaklara göre Galaxy S8’e Qualcomm Snapdragon 830 işlemcisi güç verecek.

        28

        Henüz çekirdek sayısı bilinmeyen işlemci gelen haberlere göre 10 nm FinFET üretim teknolojisine sahip olacak.

        29

        Galaxy S8’in 4K çözünürlüklü ekranı dikkate alındığında, işlemcinin üretim mimarisi pil tarafında kayda değer bir verimlilik sağlayacaktır.

        30

        Snapdragon 820 kriter testlerinden elde ettiği performansla rakipleri karşısında önemli işlere imza attı diyebiliriz. Benzer başarıyı Snadpragon 830’un da sürdüreceğini söyleyebiliriz.

        31

        GALAXY A9 PRO'DAKİ YENİ ÖZELLİK

        32

        Samsung bu yıl yenilediği Galaxy A serisi akıllı telefonların arasına bir yenisini daha ekleyerek, orta üst seviye Galaxy A9 Pro (2016) phablet modelini Mart ayında Çin’de satışa sunmuştu.

        33

        Kullanıcılar tarafından oldukça beğenilen Galaxy A9 Pro'nun dünya genelinde satışa sunulacağı öğrenilmiş ve hatta Polonya'da bulunan bir tedarikçi ön siparişleri kabul etmeye başlamıştı.

        34

        Geçtiğimiz günlerde Hindistan'ın ithalat/ihracat veritabanı Zauba'da, Galaxy A9 Pro’nun uluslararası versiyonu olan Samsung SM-A910F’in ortaya çıkmasının ardından cihaz bu kez Bluetooth sertifikası ile görüldü.

        35

        Ne yazık ki, SM-A910F modelinin teknik özellikleri ve fiyatı hakkında henüz net bir bilgiye ulaşılabilmiş değil. Ancak tahminler, cihazın yine Qualcomm’un Snapdragon 652 işlemcisinden güç alacağı yönünde.

        36

        6 inç boyutunda Full HD ekrana sahip olması beklenilen cihazın, 4 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı ile geleceği söyleniyor.

        37

        Çin'de satılan versiyon ile aynı şekilde 5000 mAh gibi oldukça geniş bir batarya kapasitesine sahip olacak telefon, Android 6.0.1 Marshmallow işletim sistemiyle kutudan çıkacak.

        38

        Yılın merakla beklenen telefonlarından biri olan Galaxy Note 7 güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre ağustos ayı ortalarından tanıtılacak.

        39

        Galaxy Note 7’ye ilişkin son sızıntı daha önce Galaxy S6 ve Galaxy S7’ye ait tasarımları haftalar öncesinden sızdıran gazeteci (teknoloji) @ShaiMizrachi cephesinden gerçekleşti.

        49

        Note serisi telefonları yıllarca eylül ayında IFA etkinliklerinde duyuran Samsung, Galaxy Note 5 ile bu geleneği bozmuş ve telefonu ağustos ayı içerisinde tanıtmıştı. Benzer bir süreç görünüşe bakılırsa Galaxy Note 7 (ya da Note 6) için de işleyecek.

        50

        Mobil dünyasının güvenilir bilgi kaynağı @evleaks Twitter hesabı aracılığıyla Note 7’nin tanıtım tarihine ilişkin ilk ipuçları verdi. Popüler sızıntı kaynağına göre Galaxy Note 7 için düzenlenecek Unpacked etkinliği yaklaşık iki ay sonra düzenlenecek.

        51

        Galaxy Note 7 ağustos ayında tanıtılacak

        52

        Ağustos ayının ilk yarısında (daha önceki iddialar 13 Ağustos’u işaret ediyor) büyük olasılıkla Galaxy Note 7 tanıtımına şahit olacağız.

        53

        Yine gelen haberler telefonun sadece bir hafta sonra dünya piyasalarında boy göstereceği yönünde. Galaxy Note 7’ye 5.8 inç büyüklüğünde Quad HD çözünürlüklü Super AMOLED Plus ekran kullanılacak.

        54

        Snapdragon 823 ve frekans hızı artırılmış Exynos 8890 işlemcisinden güç alacak telefonda 6GB RAM, suya dayanıklı kasa ve microSD kart desteği öne çıkan diğer özellikler olacak.

        55

        Samsung ağustos ayında Galaxy Note 6’yı atlayarak, Galaxy Note 7 akıllı telefonun duyurusunu gerçekleştirebilir. Güney Koreli üreticinin neden Galaxy Note 7 modeline direkt geçiş yapacağına dair bazı gerekçelere alt bölümdeki haberimizde değinmiştik.

        56

        Samsung ağustos döneminde Galaxy Note 7’nin yanında bir de edge modelini duyuracak. Kavisli ekrana sahip model Hindistan’ın ithalat ihracat veritabanı Zauba’da ortaya çıkarken, böylece Galaxy Note 7 edge için de test süreci başlamış oldu.

        57

        Galaxy Note 7 SM-N930 model numarasına ahip olacak. Galaxy Note 7 edge ise SM-N935 model numarasını taşıyacak. Galaxy Note 7 ve Note 7 edge’in 13 Ağustos’ta resmen tanıtılması bekleniyor. Telefonlar çok değil, sadece bir hafta sonra dünya piyasalarında boy gösterecek.

        58

        Galaxy Note 7 edge özellikleri

        Kavisli ekrana sahip akıllı telefonun özellikleri daha önce bazı kaynaklarca dile getirilmişti. Söz konusu detaylar şu şekilde;

        59

        *153 x 75 x 7.8mm kasa ebatları

        *5.9 inç büyüklüğünde Quad HD çözünürlüklü Super AMOLED Plus ekran

        60

        *Snapdragon 823 ve Exynos 8890 (daha yüksek frekans hızı) işlemciler

        *6GB RAM, 64/128GB dahili depolama, microSD kart desteği

        64

        Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung, yeni Galaxy C ürün ailesinin ikinci modelini de duyurdu. Galaxy C5 modelinin bir üst versiyonu şeklinde konumlandırılan telefon, oldukça rekabetçi teknik özelliklere sahip. TENAA sertifikası alırken basına sızan model, Samsung’un metal gövdeli ve nispeten yeni tasarıma sahip Galaxy C ailesinin bir üyesi.

        65

        Cihazda 5.7 inç büyüklükte Super AMOLED teknolojisine sahip bir ekran bulunuyor. Dolayısıyla karşımızda phablet segmentinde bir cihaz olduğunu söyleyebiliriz. 1080 x 1920 piksel Full HD çözünürlük sunan ekranın altında Qualcomm Snapdragon 625 yongası bulunuyor. Bu yonga sekiz çekirdekli ve 2.0 GHz hıza sahip. 4 GB RAM, Adreno 506 GPU, 32-64 GB depolama alanı ve 128 GB’a kadar artırılabilir hafıza gibi özellikler ile bu telefonun amiral gemisi segmentine adeta göz kırptığını söyleyebiliriz.

        66

        Kamera tarafındaki özellikler Galaxy C5 ile aynı. Arka tarafta f/1.9 16 MP ana kamera, ön tarafta ise 8 MP çözünürlükte bir kamera kullanılıyor. Buradaki fark Quick Charge 3.0 hızlı şarj teknolojisi ve Android 6.0.1 Marshmallow işletim sistemi. 3300 mAh kapasiteli dev bir bataryayla gelen cihaz 6.7 mm kalınlığa ve 165 gram ağırlığa sahip. 32 GB depolama alanına sahip versiyonun 400 dolardan, 64 GB depolama alanına sahip versiyonun ise 430 dolardan satışa çıkması bekleniyor.

        67

        Geçtiğimiz yıl Galaxy A serisi ile yüksek satış rakamları elde eden Samsung, seride yer alan telefonları tasarımsal ve donanımsal tarafta neredeyse baştan aşağı yenileyerek bu yıl tekrardan 2016 model ismiyle satışa sundu ve orta seviye akıllı telefonlarda metal kasa devrini başlatmış oldu. Henüz 2016 model Galaxy A serisi piyasada yeni sayılabilecek iken, Çinli sertifikasyon kurumu TENAA'nın kayıtlarında Galaxy J3 (2017) adını taşıyan yeni bir telefon ortaya çıktı.

        68

        İlk bakışta Samsung'un 2017 serisine ait olduğu düşünülen bu telefon, 2017 yılına girmemize 7 ay gibi bir süre bulunurken yazım yanlışından öteye gidemiyor. 5.1 inç büyüklüğünde 720p çözünürlükte Super AMOLED ekranın yer aldığı Galaxy J3 (2017), gücünü henüz detayları bilinmeyen 1.2 GHz hızında çalışan 4 çekirdekli işlemcisinden alıyor. 2 GB RAM'in ve 16 GB dahili depolama alanın yer aldığı telefonda, microSD kart yuvası sayesinde hafızayı artırma imkanı sunuluyor.

        69

        8 megapiksel çözünürlüğünde Full HD video kaydı yapabilen arka ve 5 megapiksel çözünürlüğünde ön kameranın yer aldığı Galaxy J3'e, 2600 mAh kapasiteli batarya eşlik ediyor. TENAA yetkilileri tarafından kayıtlarda henüz bir düzelteme veya değişiklik yapılmadı. Başlığı ilk okuduğunuzda “Galaxy Note 8 de gelecek 9 da gelecek. Ne var bunda?” dediğinizi duyar gibiyiz. Aslında durum tam da öyle değil. Güney Kore’den gelen son haberlere göre bir sonraki Note serisi telefonun Galaxy Note 7 olarak isimlendirilecek.

        70

        Güney Kore menşeli Etnews sitenin yayınladığı rapora göre Galaxy Note 6 diye bir telefon olmayacak. Samsung direkt Galaxy Note 7'ye geçiş yapacak. Samsung bu yıl yedinci S serisi telefonları kullanıcıların beğenisine sundu. Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge hem tasarım hem de teknik özellikleri itibariyle kullanıcılardan genel anlamda olumlu geri dönüşler aldı. Telefonların ilk çeyrek itibariyle elde ettiği satışlar en iyi geri dönüş olarak gösterilebilir.

        71

        Sitenin iddiasına göre Samsung, Galaxy S ve Galaxy Note serilerinde isimlendirmenin paralel gitmesini istiyor. Galaxy Note 6, tasarım ve teknik özellikleri itibariyle Galaxy S7 serisini miras alacak. Hatta Galaxy S7 edge modeline benzer tasarım ve özellikler (ek olarak S-Pen) sergileyecek Galaxy Note 6 edge modelinin de tanıtılması gündemde. Galaxy Note 6’da 6 rakamı Galaxy S7 serisinin yanında telefonun eski bir modelmiş gibi algılanmasına neden oluyor.

        72

        Sitenin iddiasına göre Samsung’un direkt Galaxy Note 7’ye atlamasında haklı bir gerekçesi daha var: iPhone 7 ve iPhone 7 Plus. Plus serisinin elde ettiği başarılı satışlardan dolayı Galaxy Note 5’i ürün döngüsü tamamlanmadan bir ay önce tanıtan Samsung, iPhone 7 Plus ile rekabet adına isim değişikliğine gidebilir. “Rekabet isimle mi olur?” gibi bir soruya takılabilirsiniz, ancak mobil dünyasından uzak bir insan için Note 6, iPhone 7 Plus’tan daha eski bir telefon algısı oluşturabilir.

        73

        Son olarak; Galaxy Note 7’nin 13 Ağustos’ta tanıtılacağı bildiriliyor. Galaxy Note 7 ve Note 7 edge tanıtımdan sadece bir hafta sonra 21 Ağustos’ta dünya piyasalarında boy gösterecek. Samsung'un amiral gemi modellerinin dayanıklı versiyonlarına yer verdiği Active serisinin, yeni üyesi Galaxy S7 Active ortaya çıktı. İşte Samsung Galaxy S7 Active özellikleri ve tasarımı!

        74

        Galaxy S serisi altında her yıl amiral gemi modellerini satışa sunan Samsung, aynı zamanda Active serisi ile özellikle ekstrem sporlar için amiral gemi modellerinin suya ve darbeye karşı dayanıklı modellerini kullanıcılarla buluşturuyor. Firmanın bu yıl satışa sunduğu amiral gemi modeli Galaxy S7'nin Active versiyonu, Amerika’da bulunan GSM operatörü AT&T tarafından duyuruldu.

        75

        Serinin daha önceki modelleri ile benzer tasarımsal çizgilere sahip olan Galaxy S7 Active, zorlu koşullara karşı dayanıklı olması için sert plastik ve kauçukla kaplamış. Bu yıl amiral gemi modelleri için vazgeçilmez bir hale gelen Qualcomm'un Snapdragon 820 işlemcisinden ve Adreno 530 grafik biriminden güç alan cihaza, 4 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Cihazın hafızası microSD kart girişi sayesinde artırılabiliyor.

        76

        12 megapiksel çözünürlüğünde arka ve 5 megapiksel çözünürlüğünde ön kameranın yer aldığı Galaxy S7 Active, 5.1 inç büyüklüğünde 1440 x 2560 piksel çözünürlükte Super AMOLED ekran ile geliyor. Galaxy S7 serisinde kullanılan bataryanın yüzde 15 artırılarak 4000 mAh seviyesine çıkarıldığı telefon, 9.9 mm kalınlığa ve 185 gram ağırlığa sahip. Siyah ve altın renk seçenekleri ile satışa sunulacak olan Galaxy S7 Active, kutudan Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi ile çıkıyor.

        77

        Samsung, Android tarafındaki yazılım güncellemelerine hız kesmeden devam ediyor. Bir süredir orta segment modeller ve eski amiral gemisi telefonlar için Android 6.0 güncellemesinin dağıtım işlemini sürdüren Samsung’da güncelleme rotası bir kez daha Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge’e çevrildi. Her iki telefon için kısa süre önce yayınladığı mini güncellemede ekran sürekli açık özelliğine zaman ayarı getiren Samsung, telefonlar için bu defa çok daha kapsamlı bir güncelleme yayına aldı.

        78

        332 MB büyüklüğünde olan güncelleme Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge kullanıcılarına OTA (şebeke) ve Kies üzerinden ulaşırken; yeni yazılım hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmelerine odaklanıyor. Güncellemeyle birlikte bazı kullanıcılar tarafından rapor edilen telefonların arada bir kapaklı kılıfı tanımama sorunu da giderildi. Video kayıttan sonra ilk oynatma esnasında oluşan titreme hatası da giderildi. Ayrıca dosyaları SD karta kaydetmeyi engelleyen bir sorun da yine yeni güncellemeyle giderildi.

        79

        Google Now çalışırken güç tasarruf modunun çalışmaması sorunu da güncellemeyle giderilen bir başka hata oldu. Samsung’un henüz dağıtıma sunduğu güncelleme Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge kullanıcılarına kademeleri olarak ulaşıyor. Yeni yazılımın kısa süre içerisinde ülkemiz kullanıcılarına da ulaşması bekleniyor. Samsung Galaxy S7 ailesini genişletmeye devam ediyor. Galaxy S7, Galaxy S7 edge, Galaxy S7 Active ve Galaxy S7 Mini modellerinin ardından şimdide Galaxy S7 Sport geliyor.

        80

        Akıllı telefon pazarının en iddialı üreticilerinden olan Samsung, Galaxy S7 ailesiyle adından sıkça bahsettiriyor. Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge modelleriyle halihazırda pazarda yer alan Samsung, Galaxy S7 Active ve Galaxy S7 Mini modellerinin ardından Galaxy S7 Sport modeliyle karşımıza çıkabilir. Galaxy S7 ailesini genişletecek olan Samsung, bu defaysa Sport modeliyle gündemimizde.

        81

        En son Galaxy S5 modelinin Sport sürümü piyasaya sürülürken Galaxy S7 ile beraber yeniden gündeme geldi. Galaxy S5 Sport modelinde SM-G870 model numarası kullanan Samsung’un Zauba üzerinde ortaya çıkan SM-G880 model numaralı cihazınsa Galaxy S7 Sport olma ihtimali çok yüksek. Galaxy S7 ailesine yepyeni bir mini model, ve çok daha dayanıklı bir model katacak olan Samsung, bakalım Sport modeliyle neler sunacak, hep birlikte bekleyip göreceğiz.

        82

        Galaxy Note serisi telefonları eylül başında Berlin’de düzenlenen IFA etkinliklerinde tanıtan Samsung, Galaxy Note 5 ile birlikte bu geleneği bozmuştu. Galaxy Note 5’i 13 Ağustos’ta duyuran Samsung, Galaxy Note 6’da ise tanıtım tarihini daha erkene çekebilir; zira telefonun çıkış tarihine ilişkin ilk bilgiler gelmeye başladı. Mobil dünyasının güvenilir kaynaklarından @evleaks, Twitter hesabından Galaxy Note 6’nın Amerika çıkış tarihine açıklık getirdi.

        83

        Sızıntı kaynağına göre Galaxy Note 6, 15 Ağustos haftasında (15-21 Ağustos tarihleri arasında) çıkış yapacak. Galaxy Note 6’nın ağustos ayında satışa sunulacak olması, telefonun ağustos ayının ilk günlerinde tanıtılacağı ihtimalini güçlü kılıyor. Üst seviye akıllı telefonun benzer tarih aralığında Avrupa ve ülkemizde de raflarda olması bekleniyor. Galaxy Note 5 geçtiğimiz yıl Türkiye’de 21 Ağustos’ta operatörler aracılığıyla (çevrimiçi mağazaları), 28 Ağustos’ta ise tüm mağazalarda satışa sunulmuştu.

        84

        5.8 inç büyüklüğünde Quad HD çözünürlüklü Super AMOLED ekranın eşlik edeceği telefon Snapdragon 823 ve Exynos 8890 işlemcilerinden güç alacak. 6GB RAM’in kullanılacağı bildirilen Galaxy Note 6'da bu defa microSD kart desteği ve IP68 sertifikası mevcut olacak. USB Type-C, en az 4.000 mAh kapasiteli pil, 12 megapiksel arka kamera, gelişmiş S-Pen ve BlackBerry Hub benzeri bir uygulama (Samsung Focus) Galaxy Note 6’da yer alması muhtemel diğer özellikler arasında yer alıyor.

        85

        Samsung’un ayrıca daha düşük özelliklere sahip Galaxy Note 6 Lite modeli üzerinde çalıştığı gelen haberler arasında. Samsung suya, toza ve darbelere karşı dayanıklı bir yapı sergileyen Active akıllı telefon serisine yeni bir üye dahil etmeye hazırlanıyor. Galay S7 Active modeline ait ilk görüntüler internette yayınlandı. Galaxy S7 Active, Galaxy S7 kadar şık görünmüyor. Samsung, telefonu zorlu koşullara karşı dayanıklı hale getirmek için sert plastik ve kauçukla kaplamış.

        86

        Askeri motiflerle kamufle edilen telefonda fiziksel home butonu ve kapasitif dokunmatik tuşlar yerine üç adet fiziksel tuş yer alıyor. Galaxy S7 Active, Galaxy S7 gibi suya ve toza karşı dayanıklı olacak. Telefon ayrıca MIL-STD-810G askeri standartlarına (düşme, darbe, basınç, sıcaklık, nem vb.) sahip olacak.

        87

        Galaxy S7 Active’in donanım özellikleri Galaxy S7’den pek de farklı olmayacak. Galaxy S7 Active’de parmak izi sensörü olmayacak. Ancak telefondaki kasa yapısı göz önüne alındığında daha büyük bir pilin bizleri beklediğini söyleyebiliriz. Galaxy S7 Active daha önceki Active serisi modellerde olduğu gibi Amerika’da AT&T operatörüne özel bir model olacak. Telefonun dünya piyasalarında boy göstermesi beklenmiyor.

        88

        Samsung, her ne kadar gündemi en fazla Note ve S serileriyle meşgul etse de, bilindiği gibi akıllı telefon alanında daha pek çok ürün grubu bulunuyor. Bunlar arasında A, E ve J serileri mevcut. Güney Koreli şirket, şimdi bunlara bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Kısa bir süre önce Samsung'un yeni Galaxy C serisine hazırlandığı sızmıştı. Galaxy C5 ve Galaxy C7 modellerinin yer alacağı bilinen yeni ürün ailesinde, şimdi Galaxy C5 modeline ait farklı sızıntılar da geldi. SM-C5000 kod adıyla anılan Galaxy C5, 5.2 inç boyutunda bir ekranın sahibi olacak.

        89

        Metalik tasarıma sahip olacağı bilinen telefonda, 8 çekirdekli Snapdragon 617 işlemci bulunacak. 1.5 GHz frekansında çalışacağı bilinen bu işlemciye ait ilk Geekbench skorları da gelmiş durumda. Tekil çekirdek performansıyla 640, çoklu çekirdek performansıyla ise 3.163 puan alan Galaxy C5, orta – üst segment arasına konumlanacak. Galaxy C5'in bilinen diğer özellikleri arasında ise, Android 6.0.1 Marshmallow işletim sistemiyle geleceği yer alıyor. Yeni Galaxy C serisinin, diğer üyeleriyle beraber mayıs ayında Çin pazarına sürülmesi bekleniyor. Telefonların ülkemize gelip gelmeyeceği ise, daha pek çok detay gibi henüz belli değil.

        90

        İŞTE DİĞER YENİ TELEFON GALAXY S7'NİN ÖZELLİKLERİ

        91

        Galaxy S7'nin 1 aylık karnesi, önceki amiral gemisi Galaxy S6'dan da iyi geldi! Samsung'un bir önceki amiral gemisi modeli Galaxy S6, özellikle tasarımındaki metal ve cam unsurlarının bileşimi sayesinde sunduğu yüksek kalite hissi açısından önceki modellere göre önemli bir ilerlemeyi temsil ediyordu. Bunun da doğal bir sonucu olarak söz konusu cihaz oldukça başarılı bir satış performansı sergiledi. Firmanın en yeni amiral gemisi Galaxy S7'de ise S6'yı da aşan bir sıçramaya tanık oluyoruz. Zira farklı kaynaklardan yayınlanan raporlar hem Galaxy S7'nin hem de Galaxy S7 Edge'in akıllı telefon pazarında S6'dan çok daha iyi bir satış grafiği yakaladığını gösteriyor.

        92

        Bu raporlardan birinde yer alan bilgilere göre Samsung, S7 ve S7 Edge'in toplam satışlarında 10 milyon üniteyi aştı. Counterpoint Research, firmanın ilk bir ay içinde S7'lerde ulaştığı satış rakamının aynı sürede Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge'le karşılaştırıldığında yüzde 20 daha fazla olduğunu belirtiyor. Söz konusu tahmini raporların doğru olma ihtimali de oldukça yüksek görünüyor. Güney Koreli teknoloji devinin 2016'nın ilk çeyreğindeki gelirleri açısından mobil biriminde önemli bir canlanma ve artış fark ediliyor.

        93

        DİĞER ÖZELLİKLER

        94

        Amiral gemisi modellerinin özel versiyonlarını üretme konusunda Samsung neredeyse dikkat çeken tek marka diyebiliriz. Geçtiğimiz yıl Galaxy S6 Edge için “Iron Man Edition” ile dikkat çeken marka şimdi Galaxy S7’nin özel bir versiyonu ile karşımıza çıkabilir. 2016 Yaz Olimpiyatları 5-21 Ağustos tarihleri arasında Brezilya, Rio de Janeiro’da gerçekleştirilecek. Rio 2016 kapsamında 205 ülke yaklaşık 12.500 sporcu ile boy gösterecek. Samsung ise olimpiyat oyunları özel bir akıllı telefon ile karşımıza çıkacak.

        95

        Daha önce çık olimpiyatları için özel bir Galaxy Note 3 modeli ile karşımıza çıkan Samsung, bu uygulamasını Galaxy S6 Edge ile de devam ettirince bu yıl düzenlenecek olan olimpiyatlarda akla gelen ilk marka oluyor. Galaxy S7 Olympic Edition versiyonunda teknik özellik olarak bir fark beklenmiyor. Ancak cihazın arka yüzeyinde yaz olimpiyatlarını simgeleyen tasarım imgeleri kullanılabilir. Telefonun kutu tasarımı ve beraberinde verilen aksesuarlarda da değişiklikler yapılabilir.

        96

        SamMobile isimli sitenin haberine göre söz konusu telefonun kod adı bile belli. Henüz hazırlık aşamasında olan telefon, Samsung’un kendi bünyesinde “Hero2_Olympic_edition” kod adına sahip. Ayrıca markanın sanal gerçeklik gözlüğü Gear VR için de Rio 2016 ile ilgili iki yeni uygulama hazırladığı biliniyor. Dolayısıyla yaz aylarında Galaxy S7 Olympic Edition çıkabilir. Rio 2016 yani 2016 Yaz Olimpiyatları’nın logosunu aşağıda görebilirsiniz. Bu logo bile söz konusu özel Galaxy S7’nin arkasına işlenebilir. Detaylar henüz belli değil.

        97

        İNANILMAZ DENEY

        98

        Geçtiğimiz ay duyurulan Samsung Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modellerine şimdiye kadar çok ilginç testler yapıldı. Ekranını çakmakla yakmaya çalışanlar, su geçirmezliğini çamaşır makinesine atıp deneyenler, 2-3 metre yükseklikten yere bırakanlar derken gerçek bir dayanıklılık testi yayınlandı. Samsung Galaxy S7 Edge, 400 tonluk basınç gücüne sahip bir hidrolik pres makinesinin gücüyle baş başa kaldı.

        99

        İki metal blok arasında ezilen telefon tabii ki bu testten sağlam çıkamadı. Ancak piyasada satılan herhangi bir telefonun bu testten sağ çıkması mümkün değil. Test, Galaxy S7 Edge için başarısızlıkla sonuçlansa da bizler için harika bir görsel şölen diyebiliriz. Ezildikten sonra cihazın geldiği son hali görmek oldukça şaşırtıcı. Bu arada telefonun ülkemizde 3 bin 299 TL’ye satıldığını hatırlatalım. Test esnasında telefonun pili yanmaya başlıyor. Dolayısıyla bu veya buna benzer testleri denemenizi kesinlikle önermiyoruz.

        100

        Samsung Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modelleri IP68 sertifikasına sahip. Bu sertifika Galaxy S7 modellerinin sıvı temasına, toza hatta basınçlı suya bile dayanabileceği anlamına geliyor. Ancak ya daha fazlasını istiyorsanız? Su geçirmeyen telefon konsepti yeni bir şey sayılmaz. Uzun zamandır çok fazla akıllı telefonda bu sertifika türlerini gördük. Kimi cihazlarda sadece sıvı sıçramasına karşı dayanıklı olarak üretilirken, kimileri ise direkt olarak su geçirmez iddiasıyla satılıyor.

        101

        Peki ya su altında kullanıma uygun mu?

        102

        İlk test oldukça basit ve ıslak parmaklar ile yapılıyor. Örneğin ellerinizi yeni yıkadınız ve telefon çaldı. Bu senaryoda yani ıslak parmaklar ile telefonu kullanabiliyorsunuz. İkinci senaryo ise yağmuru canlandırıyor. Telefonun ekranına su damlaları çarparken cihazı kullanmanın zor olduğu görülüyor. Telefon, su damlalarını dokunuş olarak algılıyor ve siz istemeden ekrana biri dokunuyormuş gibi tepki alıyorsunuz. Son senaryo ise cihaz tamamen suyun altındayken uygulanıyor. Tamamen suyun altında olan Galaxy S7’yi kullanmak neredeyse imkansız. Telefon neredeyse hiçbir dokunuşa tepki vermiyor.

        103

        GALAXY'LERDEKİ SORUN

        104

        Galaxy S7 Edge'in satışa sunulması ile birlikte, ilk sorun da ortaya çıkmış durumda. Galaxy S7 Edge'in kıvrımlı ekranı, doğal olarak kasanın sağ ve sol kenarlarının çok ince olmasına yol açıyor. İşte bu ince kenarlar, görünüşe göre yeni amiral gemisinin ilk sorununda başrol oynuyor. Telefonun piyasaya çıkması ile birlikte, pek çok kullanıcı, kıvrık ekran kenarlarının, istenmeyen dokunuşlara neden olmasından şikayetçi durumda. Kasanın ince kenarları nedeniyle kullanıcılar, istemeden kıvrık ekrana dokunuyor ve bu da, telefonun kullanımında sorun yaratıyor.

        105

        Özellikle klavye kullanımı ve kamera kullanımı sırasında, bu sorunun daha fazla belli olduğundan bahsediliyor. Aslında Galaxy S7 Edge'de istenmeyen dokunmaları engelleyecek bir mekanizma bulunuyor. Ancak bu mekanizmada sorun yaşanıyor olması ihtimaller arasında. Samsung'un, "acil güncelleme" tanımlaması ile yayınladığı, 3.5 MB boyutundaki son güncelleme de, her ne kadar Edge ekranı ile ilgili olduğu belirtilse de, bu sorunu ortadan kaldırmış değil.

        106

        İŞTE DİĞER ÖZELLİKLER

        107

        Samsung'un yeni amiral gemisi olarak gösterilen ve bu ay önümüzdeki günlerde tanıtıma çıkacak olan S7'nin batarya ömrü sızdırıldı. Rusya'dan gelen sızıntıya göre Galaxy S7'nin 3.000 mAh seviyesinde bir batarya ile gelecek. Aynı iddiaya göre, parlaklık seviyesi \%75 ve LTE (4G) Hücresel Veri açıkken batarya 2 günden fazla dayanıyor.

        108

        Galaxy S7, 12 Megapiksellik arka ve 5 Megapikselik ön kameraya sahip olacak. Galaxy S7, 4 GB'lık belleğe ve 64 GB'lık dahili depolamaya da sahip olacak. Çift SIM kart girişi bulunacak olan cihazın f-stop'u ise 1.7. Diğer özelliklerinden biri ise USB Type-C kullanacak olması ve suya dayanıklı olması. Şirkete yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, cihaz toza karşı da dayanıklı bir yapıda olacak. S7'de Android 6.0 Marshmallow'la birlikte gelecek özellikler de var. Samsung'un yeni amiral gemisinin fiyatına dair bir detay ise bulunmuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ