Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Apple Appstore'da güvenlik önlemlerini artırıyor - Teknoloji Haberleri

        Teknoloji şirketleri; terör, casusluk gibi kötü niyetli kişilere hizmet verdiği iddialarına yönelik olarak bünyelerindeki güvenlik önlemlerini arttırmaya devam ediyorlar.

        Yasadışı nitelikli faaliyetlerin bünyelerindeki hizmetlerden faydalanarak yapılmasına karşı olarak Apple, App Store üzerinde bir denetim mekanizması kurmaya hazırlanıyor.

        Apple, FBI ile arasında yaşadığı San Bernardino Vakası’na benzer nitelikte olaylara meal vermemek için güvenlik önlemlerini arttırıyor.

        Apple, App Store üzerinde var olan bir uygulamayı "Apple Sistem Ve Güvenlik Bilgisi" politikalarına uymaması uygulamayı uygulama mağazasından kaldırdı.

        Apple yetkilisi Stefan Esser, uygulamanın gerçekleştirdikleri dördüncü incelemenin ardından kaldırıldığını, uygulamanın kullanıcıların cihazlarına zarar verebilecek nitelikte kötü amaçlı yazılım içerdiği gerekçesiyle kaldırdıklarını ifade etti.

        Eleştirmenler, Apple’ın uygulamayı, son dönemde casusluk, terörizm iddiaları ile kirlenen itibarını kurtarmak amacıyla kaldırdığını belirtiyorlar.

        Apple’ın hangi politika çerçevesinde uygulamayı kaldırma yoluna gittiği bilinmez; fakat teknoloji şirketleri son dönemde yaşanan olayların ardından sahip oldukları güvenlik sistemlerini daha da arttıracak gibi gözüküyorlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ