Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Dövüş Sporları Elif Sude Akgül Avrupa şampiyonu!

        Münih kentindeki BMW Park'ta düzenlenen şampiyonanın dördüncü ve son gününde Elif Sude Akgül, kadınlar 49 kiloda tatamiye çıktı.

        Elif Sude, son 16 turunda Portekiz'den Matilde Ferreira'yı, çeyrek finalde ise Andorra’dan Naiara Linan Pardo'yu yendi. Yarı finalde İspanya'dan Adriana Cerezo Iglesias'ı mağlup eden 20 yaşındaki milli sporcu, finalde Sırbistan'dan Andrea Bokan ile karşılaştı. Rakibini 2-1 yenen Elif Sude, Avrupa şampiyonu oldu.

        Elif Sude, kariyerinde ilk kez büyükler kategorisinde altın madalya kazandı. Milli sporcu geçen yıl da dünya ikinciliğini elde etmişti.

        NAFIA'NIN 5. AVRUPA MADALYASI

        Kadınlar +73 kiloda Nafia Kuş Aydın, bronz madalya aldı.

        Son 16 turunda Portekiz'den Maria Francisca Moniz'i, çeyrek finalde de Fransa'dan Solene Avoulette'yi yenen Nafia, yarı finalde 2024'te finalde kaybettiği Alman sporcu Lorena Brandl ile karşılaştı.

        REKLAM

        Seyirci desteğini arkasına alan ev sahibi ülkenin sporcusuna 2-1 yenilen Nafia, bronz madalyada kaldı.

        Kariyerinde daha önce Avrupa şampiyonalarında 1 altın, 2 gümüş, 1 bronz madalyası bulunan Nafia, organizasyonda 5. kez kürsüye çıkmayı başardı.

        Öte yandan erkeklerde son gün tatamiye çıkan 54 kiloda Kaan Yelaldı ve 74 kiloda Ferhat Can Kavurat, şampiyonayı madalyasız tamamladı.

        ÖNERİLEN VİDEO

        AK Parti'ye katılan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal için karşılama töreni düzenlendi

        Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksalın konuşması AK Partiye katılan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal için karşılama töreni düzenlendi: "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın önderliğinde Afyonkarahisarı yeniden inşa etmek için memleketime AK Partide hizmet etmeye devam edeceğim" (...
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ