Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Elmanın İnanılmaz Faydaları Nelerdir? Elma Hangi Hastalığa İyi Gelir ve Faydaları Nedir?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Elma meyvesinin lifli bir yapısı vardır. Sindirim sistemi için faydalı bir besin olan elma mutfaklarımızda çok çeşitli tariflerin içinde yer alır. İçinde C, A, K, E ve B6 vitamini vardır. Ayrıca elmanın içinde potasyum, kalsiyum, çinko ve demir vardır. Düzenli tüketildiğinde Elmanın İnanılmaz Faydaları vardır. Yüksek su içeriği ile düzenli çalışması için vücudumuzun ihtiyaç duyduğu hidrasyonu sağlar. İşte, Elma Hangi Hastalığa İyi Gelir ve Faydaları Neler?

        Elmanın Faydaları

        • Lif ve su bakımından zengin olan elma düzenli tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı besinler arasındadır.
        • Kötü kolestrol seviyesini düşürmek için tüketilebilecek bir besindir.
        • Haftada en az iki tane tüketildiğinde pankreastaki beta hücrelerindeki doku hasarını önlemeye yardımcı olur.
        • İçindeki pektin sayesinde prebiyotik görevi görür.
        • Elmayı kabuğu ile tüketirsek bağışık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.
        • Midenin hasar görmesini sağlar.
        • Antioksidan ve antienflamatuar özelliği sayesinde kemik sağlığını korumaya ve kemiklerimizi güçlendirmeye faydalı olabilir.

        Elmanın Zararları

        REKLAM

        Elmaya alerjisi olanlar kaşıntı, döküntü, şişme veya nefes darlığı gibi problemler yaşayabilir. Asidik yapısı dişlerde plak oluşmasını neden olabilir. Elma çekirdeğinde siyanür vardır. Çekirdeki siyanür fazla tüketilirse tehlikeli olabilir.

        Elmanın Faydaları İbrahim Saraçoğlu

        Elmanın birçok faydası vardır. Elmanın Faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da sık sık dile getiriliyor. Düzenli bir şekilde elma suyu tüketmek idrar yollarını temizler. Bağırsakların çalışmasına ve dişlerin çürümesini engelleyen elma İbrahim Saraçoğlu tarafından en şifalı meyveler listesinin başında yer alıyor.

        Elmanın Cilde Faydaları

        İster maske olarak cilde uygulansın ister tüketilsin Elmanın Cilde Faydaları uzun bir listeye sahiptir. İçindeki A ve C vitamini sayesinde cildin yenilenmesine yardımcı olur. Cildin kolajen yapısını dengeler ve kolajeni depolar. Cildi temizlemek için maske olarak kullanıldığında cildin parlamasını önler ve beyazlamasını sağlar.

        Elmada Hangi Vitaminler Var?

        Elmayı severek tüketirken bile sağlıklı olduğunu hissederiz. Elmada Hangi Vitaminler Var sorusu aklımıza gelir. Elmanın yapısı lifli ve suludur. İçinde A, C, B grubu vitaminleri vardır. Ayrıca demir, fosfor, bakır açısından zengindir.

        REKLAM

        Elma Okul Öncesi Çocuklar İçin Faydalı Mı?

        Annelerin çocuklarının beslenme alışkanlığındaki hassasiyetinin sonucunda Elma Okul Öncesi Çocuklar İçin Faydalı Mı sorusu doğar. Çocuklar büyüme ve gelişme çağında birçok vitamin ve minerale ihtiyaç duyar. Zengin vitamin ve mineral kaynağı olan elma okul öncesi çocukların düzenli tüketmesi tavsiye edilir.

        Elma Hamilelikte Faydalı Mı?

        Anne adayları hamilelik döneminde bolca vitamin ve minerale ihtiyaç duyar. Hem kendi sağlıklarını korumak hem de bebeğin gelişimi için sağlıklı beslenmek zorundadırlar. Elmanın birçok çeşidi vardır. Çiğ veya pişmiş olarak tüketilen elmanın civa ve kurşunun zararlarını önlemeye yardımcı olacak meyvedir. Hamilelik döneminde civa ve kurşun tüketmek bebeği olumsuz etkileyebilir. Farkında olmadan tüketilen civa ve kurşunun zararlarını günde 1 tane elma yiyerek engelleyebilirsiniz.

        Sabahları Aç Karnına Elma Yenir Mi?

        Uzmanlara göre vücudumuz her gün 28 gram life ihtiyaç duyar. Bir yeşil elmada ise 5 gram lif vardır. Düzenli olarak sabahları tüketildiğinde yüksek lifli yapısı sayesinde lif ihtiyacımızın bir kısmını karşılar. Aç karnına rahatça tüketilebilir, diyet döneminde de zayıflamaya yardımcı bir besindir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ