Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Emekli Sandığı maaş sorgulama nasıl yapılır? - Merak Edilenler Haberleri

        İnternet üzerinden gerçekleştirebileceğiniz birçok önemli uygulamadan biri de Emekli Sandığı maaş sorgulamadır. Bu işlem daha önce iki ayrı resmi internet sitesinden şifresiz olarak gerçekleştirebilmekteydi. Ancak e-SGM resmi internet sayfasının kullanımdan kaldırılması ile Emekli Sandığı maaş sorgulama işlemi de diğer pek çok sorgulama işlemlerinde olduğu gibi artık e-Devlet sistemi üzerinden şifreli olarak yapılmaktadır.

        E-Devlet üzerinden herhangi bir sorgulama işlemi yapabilmek için bir e-Devlet şifresine ihtiyacınız vardır. E-Devlet şifrenizi alabilmek için size en yakın merkez PTT şubesine kimlik bilgilerinizin okunabildiği nüfus cüzdanınız ile birlikte giderek, E-Devlet şifresi alma başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Başvurunuzu yaptıktan sonra 2 TL işlem ücreti ödeyip, e-Devlet şifrenizi size özel kapalı bir zarf içerisinde teslim alabilirsiniz.

        REKLAM

        EMEKLİ SANDIĞI MAAŞ SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

        Emekli Sandığı maaş sorgulama ile ilgili öncelikle bir e -Devlet şifresine sahip olmanız gereklidir. Şifreniz mevcut ise (https://www.turkiye.gov.tr/4c-emekli-aylik-bilgisi) bağlantı linkine tıklamanız gerekmektedir. Ardından açılan yeni sekmede “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklayın. Kimlik doğrulama işlemi için T.C. kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi eksiksiz ve doğru bir şekilde girin. Son olarak “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıklayarak, Emekli Sandığı emekli maaşı sorgulama işlemini tamamlayınız.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ