Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Sosyal Güvenlik Emekli Emekli bayram ikramiyesi belli oluyor: Yeni zam formülü! Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak ve ne kadar olacak? - Sosyal Güvenlik Haberleri
        1

        Ramazan ayı tarihi yaklaşırken emekli bayram ikramiyesi ödemeleri ile ilgili haberler de merak konusu oldu. 2018 yılından bu yana verilmekte olan bayram ikramiyeleri ile ilgili bu yıl önemli bir gelişme kulislerde konuşuluyor. Asgari ücrette yapılan zammın bayram ikramiyelerine de yansıtılması formülü öne çıkıyor. Masada çeşitli başka formüller de bulunurken emekli bayram ikramiyesi ne kadar ve ne zaman ödenecek konusuyla ilgili araştırmalar artış gösterdi. İşte, 2022 emekli bayram ikramiyesi hakkında detaylar...

        2

        EMEKLİ BAYRAM KRAMİYESİ NE ZAMAN VERİLECEK?

        Ramazan Bayramı bu yıl 2 Mayıs'ta başlayacak.

        Bilindiği üzere, emeklilere Kurban ve Ramazan Bayramı öncesinde emekli ikramiyesi veriliyor. Dolayısıyla emekli Ramazan Bayramı ikramiyesi 2 Mayıs 2022'den önce hesaplara hesaplara yatacak.

        3

        BAYRAM İKRAMİYELERİ 3 BİN TL'Yİ BULABİLİR

        2022 yılı için yapılan birçok zam 2021 sonunda açıklanan enflasyon oranı baz alınarak yapılmıştı. Emekli bayram ikramiyesi için de aynı formül bekleniyor.

        4

        Kulislerde konuşulanlara göre, yıl sonunda yüzde 36.08 olarak duyurulan enflasyon oranının bayram ikramiyesine yansıması durumunda 1100 TL olarak ödenen ek gelir, 1496,88 TL miktarında ödenebilir.

        5

        Bu da iki bayram ikramiyesinin toplamda 2993,76 TL'ye çıkmasını sağlayabilir.

        6

        EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

        Emekli bayram ikramiyesi geçtiğimiz son Kurban Bayramı'nda bin 100 lira olarak hesaplara geçmişti. İkramiyelere zam yapılmazsa Ramazan Ayı'nda da bin 100 lira ikramiye ödenecek.

        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ