Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Emre Kıvılcım'dan bilimsel atak

        Bir şirkette kimya mühendisliği yaparken yıllık iznini kullanıp ilk filmi ‘Zeytinyağlı Yiyemem Aman’da oynayarak çocukluk hayali oyunculuğa başlayan Emre Kıvılcım, akademik çalışmasıyla oyunculuğunu birleştirdi.

        ‘İş güvenliği uzmanlığı’ üzerine master yapan Kıvılcım, bitirme tezi için ‘Film ve dizi sektöründe iş sağlığı ve güvenliği konusunu seçti. ABD’nin ardından dünyanın en büyük ikinci dizi ihracatçısı olan ülkemizde sektörün sağlıklı büyümesi ve itibarı için akademik bir çalışmaya imza attığını söyleyen oyuncu, yapımcıların desteğini de arkasına aldı.

        Günlük bir dizide üç sezon oynadıktan sonra geçtiğimiz sezon Zeynep Çamcı ile ‘Adı Zehra’ dizisinde baş rolü paylaşan Emre Kıvılcım, oyunculuk aşkı için kimya mühendisliği yapmayı bırakmış. İstanbul Aydın Üniversitesi’nde İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı Bölümü’nde yüksek lisans yapan oyuncu, ’’Setlerdeki tecrübemi bilimsel çalışma için değerlendiriyorum. Çok sevdiğim film ve dizi dünyasına katkısı olacak, sektörün itibarını daha da yükseltecek böyle bir çalışmayı hazırlıyor olmanın huzurunu yaşıyorum.’ diyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ