Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Emtia şirketlerinin karı devam edecek mi? - İş-Yaşam Haberleri

        A1 Capital ile Borsada Yatırım programının bu haftaki konuğu Tacirler Yatırım Araştırma Müdürü Burak Salman. Borsa İstanbul’da yaşanan dalgalanmayı değerlendiren Salman, gözaltılarla biten manipülatif işlemlerin borsaya olumsuz yansımalarının devam edip etmeyeceği yönündeki görüşlerini paylaştı.

        REKLAM

        PETROL, ALTIN, PETROKİMYA

        Emtia şirketlerinin ilk 6 aylık bilançoları ışığında masaya yatırıldığı programda emtia için önemli bilanço kalemleri ve rasyolar karşılaştırılıyor. Petrolde küresel resesyon endişeleri ve rafineri kar marjı, demir çelikte Çin'in ekonomi politikalarının yansımalarının ele alındığı Borsada Yatırım programında altın ve petro kimya da enine boyuna inceleniyor.

        KARI NE ARTIRDI, DEVAM EDER Mİ?

        Salman, emtia şirketlerinin karının artmasında ana etmenleri sıralarken bu faktörlerin yılın geri kalanında nasıl hareket etmesini beklediğini de açıklıyor. Yatırımcıların emtia hissesi seçerken nelere dikkat etmeleri gerektiği yönündeki görüşlerini paylaşan Salman kısa süre içinde açıklanacak olan 9 aylık bilançolardaki beklentilerini dile getiriyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ