Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Ankara Şehir Hastanesi Çocuk Hastanesi'nde 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla düzenlenen farkındalık etkinliğinde açıklamada bulunan Güneş, Covid-19'un hamileler arasında daha sık görüldüğüne, hastaneye yatış oranlarının arttığına dikkati çekti.

Covid-19'a karşı aşılanmanın hamilelik dahil her dönemde olduğu gibi emziren anneler açısından da büyük önem taşıdığını vurgulayan Güneş şunları kaydetti: "Emziren annelerin bağışıklık sistemini Covid-19'a karşı daha güçlü hale getirmek için mutlaka aşılanmaları gerekiyor. Aşıların emziren anneler açısından hiçbir yan etkisi yok. Aksine aşılanmış annedeki antikorlar bebeğe geçiyor ve bu antikorlar hastalığa karşı bebeği de koruyor. O yüzden emzirme döneminde de aşı yaptırmak çok önemli. Mutlaka Covid-19'a karşı aşılanmalarını öneriyoruz."

Çocuk Hastanesi Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Emine Dibek Mısırlıoğlu da anne sütünün bebeğin büyümesi ve gelişmesi açısından önemine işaret etti. Mısırlıoğlu, "Anne sütü bir mucize. Bütün bebeklerin anne sütü almasını destekliyoruz ve öneriyoruz. Bebeklerimiz ilk 6 ay sadece anne sütü almalı, 2 yaşa kadar da emzirme devam etmeli. Anne sütü bebeği alerjik hastalıklardan, enfeksiyondan korur" diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ