Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Engelli maaşı 2022 | Engelli maaşı ne kadar, kimler alabilir, başvuru şartları nelerdir, güncel engelli maaşı
        1

        Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen engelli maaşı, engellilik oranı belli bir seviyenin üzerinde olan vatandaşlar için yapılıyor. Engelli maaşı, Temmuz ayında asgari ücrete gelen zamla beraber artmıştı. Peki, engelli maaşı ne kadar? İşte, detaylar...

        2

        KİMLER ENGELLİ MAAŞI ALABİLİR?

        Engelli aylığı hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı 16 yaşından büyükler için belirlenmiş olan asgari ücretin aylık net tutarının 1/3’ünden az olduğu ya da aynı tutardan fazla gelir sağlamasının mümkün olmadığı durumlarda bağlanır.

        Engel durumuna göre toplam engel oranı yüzde 40 ile yüzde 69 arasında olanlar “engelli”, toplam engel oranı yüzde 70 ve üzeri oranda olanlar ise “başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyecek derecede engelli” olarak kabul edilir.

        3

        ENGELLİ MAAŞI NE ZAMAN ÖDENİYOR?

        Doğum tarihinin son rakamı 0 – 5 olan kişilere her ayın 5. günü

        Doğum tarihinin son rakamı 1 – 6 olan kişilere her ayın 6. günü

        Doğum tarihinin son rakamı 2 – 7 olan kişilere her ayın 7. günü

        Doğum tarihinin son rakamı 3 – 8 olan kişilere her ayın 8. günü

        Doğum tarihinin son rakamı 4 – 9 olan kişilere her ayın 9. günü yatıyor.

        4

        2022 ENGELLİ MAAŞI NE KADAR?

        Şartları sağlayan engelli vatandaşlar, engelli maaşı alma hakkına sahip oluyor. Buna göre; yüzde 40-69 oranında engeli bulunan vatandaşlara aylık 1124 lira, yüzde 70 ve üzerinde engel oranı bulunan vatandaşlara ise aylık 1687 lira ödeniyor. Engelli yakını aylığı da 1124 lira olarak belirlendi.

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ