Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Engelli maaşları belli oldu! 2022 Engelli maaşı ne kadar ve kaç lira oldu? Temmuz zammı ile engelli aylığı ne zaman ödenecek, hesaplara yatacak? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Asgari ücrete gelen zam sonrasında engelli maaşlarının ne kadar olacağı son dönemin en çok araştırılan soruların başında gelirken, engelli aylığı alanlar maaşların Kurban Bayramı öncesi yatıp yatmayacağını araştırmaya başladı. Bilindiği gibi şu ana kadar engelli ve engelli yakını aylığı için toplam 3 milyar 253 milyon lira ödeme yapıldı. Peki Engelli maaşı ne kadar oldu? 2022 Temmuz zammı ile engelli aylığı ne zaman yatacak?

        2

        ENGELLİ MAAŞI - AYLIĞI NE KADARDI?

        2022 yılı ilk 6 ayı için yüzde 40-69 oranlarında engelliliği bulunanlar için engelli aylığı 865 lira, yüzde 70 ve üzerinde engellilik oranı olanlar için ise engelli aylığı 1298 lira, engelli yakını aylığı da 865 lira olarak belirlendi.

        Bu yıl şu ana kadar engelli ve engelli yakını aylığı için toplam 3 milyar 253 milyon lira ödeme yapıldı.

        Aylık ortalama 616 bin kişi engelli aylığından, engelli yakını aylığından ise ortalama 98 bin kişi yararlandı.

        3

        ENGELLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

        Yeni asgari ücretle yüzde 40-69 oranlarında engelliliği bulunanlar için engelli aylığı 1124 lira, yüzde 70 ve üzerinde engellilik oranı olanlar için ise engelli aylığı 1687 lira, engelli yakını aylığı da 1124 lira olarak belirlendi.

        4

        ENGELLİ MAAŞI BAYRAMDAN ÖNCE YATACAK MI, NE ZAMAN YATAR?

        Kabine Toplantısı'nın ardından konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan,

        "Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ev temizliğinden kişisel bakıma kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Yaşlı ve engelli aylıkları da bayram öncesi ödenecektir." ifadelerini kullandı.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ