Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Puruli Kültür Sanat tarafından düzenlenen Engelsiz Filmler Festivali, 23-29 Mayıs 2025 tarihleri arasında Goethe-Institut Ankara’da gerçekleşecek. Tüm gösterim ve etkinliklerin ücretsiz olarak takip edilebileceği festival; görme, işitme ve ortopedik engeli olanların ihtiyaçlarına cevap veren, erişilebilir bir festival olarak on üç yıldır sinemaseverlerle buluşuyor.

Festival süresince takip edilebilecek “Kısa Film Yarışması”, “Filmfest Dresden: Tamamen Politik” ve “Çocuklar İçin” seçkilerinin yanı sıra, Engelsiz Filmler Festivali 2025, “Bir Çağ Yangını” başlığı altında 21. yüzyılın ilk çeyreğinde dünya genelinde yaşanan krizlere ve toplumsal olaylara film gösterimleri, söyleşiler ve bir fotoğraf sergisiyle mercek tutmayı hedefliyor.

HiperNormalleşme
HiperNormalleşme
Yangının izleri her yerde!

Belgeselleriyle yaşadığımız çağın siyasi iklimini en iyi anlatan yönetmenlerden biri olan Adam Curtis’in bir uzun ve üç kısa belgeseli, “Bir Çağ Yangını” bölümünde izlenebilecek filmler arasında yer alıyor.

Hakikat sonrası dünyanın adım adım nasıl inşa edildiğini anlatan HiperNormalleşme (HyperNormalisation); ana akım medyanın toplumları nasıl pasifleştirdiğini konu edinen “Ah Vah”çılığın Yükselişi (The Rise of “Oh Dear”-ism); 24 saatlik haber döngüsünde, internetin de etkisiyle birlikte, anlaşılması giderek zorlaşan kaotik karmaşayı 2014’te yaşanan küresel olaylar üzerinden ele alan “Ah Vah”çılık ve Doğrusal Olmayan Savaş (“Oh Dear”-ism II & Non-Linear War); ve ana akım medya ile siyasal iktidarın dönüşümünü bir TV gazetecisinin rolü üzerinden açıklayan TV Gazeteciliğinin Yükselişi ve Düşüşü (The Rise and Call of the Journalist), İngiliz belgeselcinin bu bölümde izlenebilecek yapımları arasında öne çıkıyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ