Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam “Erişimde yüzde 233 büyüdük oturumda 129 milyonu geçtik” - İş-Yaşam Haberleri

        İş dünyası, markalar, reklam, medya ve iletişim dünyasından gelen katılımcıları “Sınır Tanımayan Fikirler” temasıyla buluşturan Brand Week İstanbul’un üçüncü gününde medyada dijital dönüşüm oturumu gerçekleştirildi.

        “Medya 4.0: Dijital Devrim Sonrası Medya” isimli oturuma Ciner Bilgi Grubu Başkanı ve Dijital Yayınlar Genel Müdürü Dr. Mahmut Kurşun, Habertürk Yazarı Fatih Altaylı ve Haberturk.com Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Barlas katıldı.

        Oturumun açılış konuşmasını yapan Dr. Mahmut Kurşun şu değerlendirmeleri yaptı: “Şubat 2017 itibarı ile dijital yayınlarımızı yeniden yapılandırma çalışmalarını başlattık. Sayın Medya Grup Başkanımız Kenan Tekdağ'ın de ciddi destekleriyle mesai saatlerinden, veriye dayalı habercilik anlayışına kadar çok ciddi bir dönüşüm gerçekleştirdik. Aslında "Democratising the Data" diye tabir edilen verilerin daha doğrusu verilerden ulaşılabilecek içgörülerin (insight) tüm editoryal, yönetim, ve yazılım ekiplerinin erişimine açılması ile bambaşka bir dönemin kapısını açtık. Ve 39 milyon oturumla başladığımız yolculuğumuzu 13 ay gibi bir süre içinde 129.9 milyon gibi bir rakama taşımayı başardık. Yani özetle 13 ayda erişimimizi 3.3 katına çıkarmayı başardık. Yani yüzde 233 büyüdük. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye internet nüfusunun yüzde 44'üne erişebilen bir Habertürk var. Son 5-6 aydır aylık internet erişiminde birinci sıradayız. Ha keşke önemli bir rakibimiz de bu ölçümleme içinde olsaydı, kendimizi onunla da karşılaştırabilseydik. Ancak Deloitte firması tarafından denetlenen IAB Türkiye internet ölçümleme araştırmasında uzunca bir zamandır rakibimiz bulunmuyor. Bugün baktığımızda oturum sayımız açısından USA Today ile benzer seviyelerdeyiz, hedefimiz bunu da katlayarak Washington Post ve NY Times'ın 250 milyonu aşan oturumlarına ulaşmak.

        REKLAM

        Bu dönüşüm sürecinde veriler bizi yönlendiriyor ve o sayede eskiden kullandığımız 6. his yerine artık AB testi ile haberin yerinden, tasarımından her türlü detayına kadar ampirik olarak karar verebiliyoruz. Yeni dönemde de özellikle makine öğrenimi, yapay zeka kullanımının da destekleri ile yepyeni bambaşka bir dönemi başlatacağımıza inanıyoruz.”

        ALTAYLI: YAZILARIMA ANLIK OLARAK TEPKİYİ ÖLÇÜYORUM

        Oturumda konuşan Habertürk Yazarı Fatih Altaylı, yazılı basın ile dijital basın arasında iş yapış biçimleri arasındaki farklara değinirken şöyle konuştu: “Eskiden saat akşam 18.30-19.00 arası gün içindeki gelişmeleri değerlendirip yazımın başına otururdum. Yazıyı gönderdikten sonra basılır ve tekrar masa başına 24 saat sonra otururdum. Şimdi iş bundan çıktı. Şimdi benden durmadan yazı istiyorlar. Neyse ben çok yazmaya başladım. Günde 3 defa belki. Eskiden günde 160 bin 170 bin okurum vardı örneğin şimdi bu katlandı. Dijital yayında daha az mail alırım, daha az okurla etkileşim kurarım diye beklerken aksine okurla iletişimim de arttı. Günde 600 - 800 mail gelirdi. Şimdi bin 500-2 bin mail alır oldum. Muazzambir etkileşim var bu dünyada. Her yeni gelişmeyi anında revize edebiliyorsunuz. Önemli bir farklılık daha görüyorum. Burada yazı dilini değiştirmek gerekiyor. Okurla iletişimin bu kadar güçlü olduğu bir yerde daha sohbetvari bir dili kullanmaya başladım. Açıkçası beni en çok heyecanlandıran bir konu da yazılarımı o saniyede kaç kişi okuyor, bunu takip edebiliyorum. Benim bugüne kadar yaptığım basılı gazetelerde bunu görme şansım elbette olmadı. Evet tirajımızı görebiliyorduk. Ancak yazılarımızı tam anlamıyla kaç kişinin takip ettiğini ancak tahmin edebiliyorduk. Artık anlık olarak ölçebiliyoruz. Üstelik altına yapılan yorumlardan da geribildirim alabiliyorum. Kimi negatif kimi olumlu önemli değil. Ama yazımla ilgili tansiyonu ölçebiliyorum. Elbette aksaklıkları ve eksiklikleri var ama kendi adıma ben dijital yayına alıştım.”

        REKLAM

        BARLAS: 24 SAAT HABERCİLİKTEN, 24 SAAT YAYINCILIĞA

        Haberturk.com Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Barlas ise haber veriş biçimi olarak gazetedeki sorumlulukla yayıncılık yapmaya gayret gösterdiklerini belirtirken şöyle konuştu: “Basılı yayın hayatında 7/24 habercilik yaparken artık 7/24 yayıncılık da yapmaya başladık. Gazetecilik anlayışımız ve sorumluluklarımızda değişen bir şey olmazken artık günde en az 450 haberi okurlarımızla buluşturan bir mecra olduk. Gazetede günde 150 haberi sayfalarımıza sığdırırken artık görsel medyanın da tüm imkanlarını kullanarak okurlarımıza daha doyurucu bir içerik sağlamanın keyfini yaşıyoruz. Günlük 2.5 milyon gerçek kullanıcıyaerişen Haberturk.com, deneyimli ekibimizin hazırladığı 2 dakikalık bir video ile size arkeolojik bir kazının tam da ortasına gün içinde götürebiliyor. Ya da gün içinde piyasalarda yaşanan bir gelişmeyi ertesi günü beklemeden tüm detayları ile analiz ederek okurlarına sunabiliyor. Tüm yeniliklerimizi dünyadaki trendlerin yanı sıra okurlarımızın da nabzını tutarak gerçekleştirmeye gayret gösteriyoruz. Yeniliklerle karşınıza çıkmaya devam edeceğiz.”

        BRAND WEEK İSTANBUL İLHAM VERİCİ HAFTASINI TAMAMLADI

        Brand Week İstanbul 3. gününün oturumlarına Mindfulness Academy Kurucu Ortağı Erhan Ali Yılmaz ile başladı. Yılmaz, “Mindfulness” başlıklı oturumunda modern hayatın getirilerini, artık hayatımıza dişimizi fırçalamak gibi düşünmeden yapacağımız eylemler olarak ekleyeceğimizi bildirdi. Çeyrek asırdan fazla süredir reklamcılık sektöründe olan Serdar Erener ise kariyeri boyunca elde ettiği deneyimleri katılımcılarla paylaştı. Günümüz reklamcılığında müzik, slogan ve karakter/ünlü kullanımının önemine değinen Erener, çalışma şeklini “markaların var olan şöhretlerini kurgulamak” olduğunu belirtti ve bu konuyla ilgili geliştirdiği formülü izleyicilerle paylaştı.

        Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı ve Psikiyatr Prof. Dr. Yankı Yazgan, gelişen teknoloji ile birlikte yarının dünyasında kararların korku üzerinden verildiğini belirterek bugünkü ayrışmanın temel sebebinin insanların birbirini dinlememesinden kaynaklandığını belirtti. Faruk Eczacıbaşı, geleceğe uyum sağlayabilmek için esnek hareket etmek, etiketlerle değil karakter ile var olmak ve en doğru bilgiye nasıl ulaşacağını bilmek ile sağlanacağını söyledi.

        Turizm sektörümüzün güncel durumuna odaklanan ve gelecekle ilgili atılması gereken adımların altını çizen “Türk Turizmi Sınırları Nasıl Aşar?” oturumunda Paloma Group Yönetim Kurulu Başkanı Ece Tonbul, doğaya saygı duymadan turizm sektörünün asla düşünülemeyeceğini, tüm global kriterleri gözetirken öz değerlerimize öncelik vermemiz gerektiğinin altını çizdi. Oturumda Ece Tonbul’a eşlik eden Ayhan Sicimoğlu, “Bugün turizmde ülkeyi marka haline getirmek istiyorsak, kültürümüzde bazı temel değişiklikler yapmalıyız” dedi.

        Walt Disney stüdyolarında animasyon sanatçısı, tasarımcı ve yönetmen olan Eric Goldberg, 90. yaşını kutlayan Mickey’nin ortaya çıkış hikâyesini ve zamana meydan okuyan albenisini salonu dolduran izleyicilerle paylaştı.

        Türkiye Basketbol Federasyonu’nun CEO’su Ömer Onan, sporun marka değeri ve iş birlikçileri nasıl bir yol izlediklerini anlattı. Markaların pek çok farklı açıdan mesajlarını basketbol ve içinde yer alan oyuncular üzerinden rahatlıkla aktarabileceğini söyleyen Ömer Onan, “Kitlelere ulaşmak spor ile daha kolay. Federasyon olarak markalarla uzun süreli iş birlikleri kurarak karşılıklı fayda sağlamak istiyoruz” dedi.

        Sınır tanımayan fikirlerin nasıl hayata geçtiğini anlatmak için sahneye çıkan myGini şirketinin kurucusu ve CEO’su Mehmet Sezgin, salonda kendisini dinlemeye gelen izleyicilere start-up dünyasında dikkat edilmesi gereken altın kuralları paylaşırken, Mehmet Sezgin’in konuşma sonrası gerçekleşen imzasında uzun kuyruklar oluştu.

        Sportsnet Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gülüm; spor, markalar ve teknoloji dünyasındaki son gelişmeleri paylaştığı sunumunda sporun en güçlü iletişim aracı olduğuna değindi. Dünya üzerinde sporla ilgilenen insanların oranının %70 olduğunu paylaşan Gülüm, bu endüstrinin toplamda 1,6 trilyon dolarlık bir endüstri olduğunun altını çizdi.

        Yönetim Danışmanı Lale Saral Develioğlu moderatörlüğünde gerçekleşen “Sınırlar Aşılmak için Vardır” oturumu, Şölen CEO’su Elif Çoban, Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasemin Açık ve MV Holding Kurucusu Murat Vargı katılımıyla gerçekleşti. Oturumda yönetim kurullarında kadının temsili konusuna değinilirken karar noktasına gelmiş mevkilerle kadınları görmenin ilham verici yönü vurgulandı.

        Dijital medyanın bizi birbirimize yakınlaştırmadaki gücü ise Facebook oturumunda ele alındı. Facebook Türkiye Ülke Direktörü Derya Matraş moderatörlüğünde yapılan oturumda, YGA Başkanı Asude Altıntaş Güray, Teknasyon Kurucu Ortağı Burak Sağlık, Oyuncu Ezgi Mola ve Levent Erden konuşmacı olarak yer aldı. Ezgi Mola, sosyal medyanın sandığından çok daha etkili olduğunu, insanlara dokunmanın onlara belki de hiç hissetmedikleri duyguları aktarmanın ve atacakları önemli adımlar için heyecanlandırmanın kendisi için çok değerli olduğunu belirtti. Sahiplendiği ve “Bıdı” ismini verdiği köpeğini ilk kez bir sosyal medya paylaşımında yürek burkan bir halde gördüğünü, onun için Adapazarı’na gittiğini, “Bıdı”yı paylaşımlarında kullanarak insanlardan aldığı geri bildirimlerden bu konuya dair farkındalık yarattığını hissetmenin muhteşem olduğunu sözlerine ekledi. Burak Sağlık ise teknoloji ihracatının önemine, ülkemizde bu alanın gelişmeye ihtiyaç duyduğunu belirterek “Ülkemizde yetenekli ve geleceği parlak birçok insan var. Sadece başarısız olmaktan korkmayın daha cesur davranmaları gerekiyor” dedi.

        YouTube’un küratörlüğünde gerçekleşen YouTube Pulse ise İdil Yazar, Orkun Işıtmak, Berk Coşkun, Refika Birgül, Çağla Şıkel, Merve Özkaynak gibi YouTube içerik üreticileri ile Aleyna Tilki, Doğu Demirkol’un aralarında olduğu ünlü isimlerin katılımına sahne oldu. “Medyadaki Dönüşüm Ve Videonun Gücü” oturumunu Çağla Şıkel açtı. 1 milyon aboneye yaklaşan YouTube kanalıyla ilgili konuşan Şıkel “Beni televizyondan tanımayan çocuklar sokakta çevirip bu YouTuber'ı çok seviyorum diyorlar, bambaşka bir kitleyle tanıştım çok mutluyum” dedi. “Markalarla ilişkilerime abonelerim karar verir.” diyen Çağla Şıkel izleyicilerle arasındaki güven ilişkisinin altını çizdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ