Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Eski İtalya İçişleri Bakanı Matteo Salvini insanları alıkoyma suçundan beraat etti
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Sicilya adasının Katanya şehrinde görülen Gregoretti davasında mahkemeden geri adım geldi. İtalya yargıcı, Matteo Salvini’nin Gregoretti davasından yargılanmamasına karar verdi.

        İtalya’nın sağ merkezli Kuzey Ligi Partisi'nin Başkanı Matteo Salvini’nin 2019 yılında sığınmacıları taşıyan İtalyan sahil güvenlik gemisi Gregoretti'yi yaklaşık bir hafta boyunca denizde alıkoyduğu ve sığınmacıların karaya çıkmasını engellediği gerekçesiyle yargılanması kararlaştırılmıştı.

        OPEN ARMS

        Matteo Salvi’nin benzer bir diğer hadisesi ise Palermo davası kapsamında görülüyor. İtalyan mahkemesinin Gregoretti davasındaki yargılamayı durdurma kararı, Palermo davasıyla zıtlık içeren bir karar oldu.

        İtalya’nın aşırı sağcı Kuzey Lig Partisi'nin Başkanı Matteo Salvini 2019 yılında İspanyol göçmen kurtarma gemisi olan Open Arms’ın limana yanaşmasına engellediği ve sığınmacıları üç hafta boyunca denizde tuttuğu gerekçesiyle mahkemeye çıkarılmasını kararlaştırmıştı. Botun içindeki sığınmacıların hayatını tehlikeye atan Salvini, devam eden yargı süreci sonucunda suçlu bulunduğu takdirde 15 yıl hapis cezasına çarptırılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ