Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan ve eğitim araştırmalarında Türkiye’de ilk sırada yer alan Anadolu Üniversitesini tebrik etti.

        Eskişehir Anadolu Üniversitesi eğitimöğretim alanındaki başarılarına bir yenisini daha ekleyip Dünya Üniversiteler Sıralamasında geçen yıla göre 9 basamaklık bir ilerleme kaydederek önemli bir başarıya imza attı. İngiltere’nin başkenti Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan “Dünya Üniversiteleri Sıralaması 2019” sonuçlarına göre Anadolu Üniversitesi, tüm performans göstergelerinde 2018 yılına göre 9 sıra yükselerek 8’inci sırada yer alma başarısı gösterirken, tüm araştırma kategorilerinde ise 4’üncü sırada yer aldı.

        Üniversitenin bu başarısını Twitter hesabından duyuran Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ise takipçileriyle paylaştığı mesajında, “Times Higher Education (THE) tarafından yapılan sıralamada Anadolu Üniversitemiz Eğitim Araştırmaları performans göstergelerine göre 23.9 puan ile 355’inci, Türkiye’de ise ilk sırada yer almayı başarmıştır” ifadelerine yer verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler