Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Ev hanımlarına emeklilik müjdesi! 2023 Ev hanımlarına emeklilik başvurusu nasıl, nereden yapılır ve şartları nelerdir? Ev hanımı emekliliğe kimler başvurabilir? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        2023 Türkiye Genel Seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ev hanımlarına emeklilik vaadi ile ilgili heyecan dorukta. Söz konusu duruma ilişkin binlerce ev hanımı; ev hanımlarına emekliik imkanı başvurular başladı mı ve başvurular nasıl yapılacak sorularının yanıtlarını arıyor. İşte, detaylar...

        2

        AİLE KORUMA KALKANI PROGRAMI NEDİR?

        Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında;

        • Ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacak,

        • Her ailede gençler başta olmak üzere en az bir çalışan olması sağlanacak,

        • Yeni evlilikler teşvik edilecektir.

        3

        EV HANIMLARINA EMEKLİLİK BAŞVURUSU BAŞLADI MI?

        Ev hanımlarına emeklilik başvurusu henüz başlamadı. Ayrıca başvuru tarihleri de duyurulmadı. Ancak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık 9 Mayıs'ta katıldığı bir televizyon programında ev hanımlarına getirilecek olan emeklilik projesine ilişkin detaylar ile ilgili konuştu. Bakan Yanık; “Heyecan uyandıran programlardan birisi. Çok bekleniyordu. AK Parti iktidarı olarak sosyal güvenlik programı dışında vatandaşımız kalmasın diye uğraşıyoruz.

        4

        Sigorta kapsamı dışında olanların bireysel emeklilik gibi düzenlemelerle sosyal güvenlik halkasının içine aldık. Bunun dışında kalan ev hanımlarının emeklilik primlerine destek olmak istedik. Devlet olarak ev hanımlarının primlerinin üçte birini biz ödeyeceğiz” dedi.

        5

        EV HANIMLARINA EMEKLİLİK HAKKI MÜJDESİ!

        Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri öncesinde AK Parti'nin, kamuoyuyla paylaştığı seçim beyannamesinde ev hanımlarının emekliliğine ilişkin "Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında, ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacak, her ailede gençler başta olmak üzere en az bir çalışan olması sağlanacak, yeni evlilikler teşvik edilecektir.

        6

        Ev hanımlarının evdeki emekleri karşılığında emeklilik gibi bir güvenceye sahip olmalarını en temel hakları olarak görüyoruz. Bu çerçevede, ev hanımlarının isteğe bağlı ödeyecekleri primlerin üçte birini devlet olarak biz karşılayacağız." ifadeleri yer almıştı.