Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Yukatel Adana Demirspor Fenerbahçe: 4 - Adana Demirspor: 2 | MAÇ SONUCU - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in üçüncü haftasında Adana Demirspor'u 4-2 mağlup ederek ikinci galibiyetini aldı ve puanını 7'ye yükseltti. Adana Demirspor ise bu sezonki ilk mağlubiyetini alarak haftayı 6 puanla kapadı. Sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren golleri biri penaltıdan Valencia (2), Zajc ve Alioski kaydetti. Rakitskiy'nin kırmızı kartıyla 82'de 10 kişi kalan Adana Demirspor'un gollerini ise 56'da penaltıdan Belhanda ve 66'da Dzyuba attı.

        4. dakikada Adana Demirspor gole yaklaştı: Sol kanattan topu taşıyan Onyekuru'nun ortasında Artem Dzyuba kale ağzında vuruşunu yapamadı.

        14. dakika oynanırken serbest vuruş organizasyonunda sol kanatta topla buluşan Ferdi ortasını yaptı, Arao kafayı vurdu. Kaleci Ertaç topa sahip oldu.

        REKLAM
        MAÇIN DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        17. dakika oynanırken Fenerbahçe'de Valencia, Rodrigues'in müdahalesiyle yerde kaldı; hakem Abdulkadir Bitigen VAR incelemesinin ardından beyaz noktayı gösterdi.

        20. dakikada topun başına geçen Valencia hata yapmadı ve Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.

        41. dakikada gelişen Adana Demirsporlu oyuncuların paslaşmasında araya giren Serdar Dursun topu Valencia'ya gönderdi. Valencia kaleciyi de çektikten sonra vuruşunu boş kaleye yaptı ve Fenerbahçe devreye 2-0 önde gitti. Ekvadorlu yıldız bu sezon ligde üçüncü maçında 6. golünü kaydetti.

        İkinci yarıya hızlı başlayan taraf da Fenerbahçe oldu. Soldan Lincoln Henrique'nin ceza sahasına gönderdiği sert topa vuruşunu yapan Miha Zajc topu üst direkten ağlarla buluşturdu ve Fenerbahçe farkı 3'e çıkardı. Slovenyalı yıldız bu sezon ligdeki ilk golünü kaydetti.

        REKLAM

        56. dakika oynanırken Onyekuru, Attila Szalai'nin müdahalesi sonrası yerde kaldı ve bu kez Adana Demirspor penaltı kazandı. Topun başına geçen Younes Belhanda farkı 2'ye indirdi.

        66. dakika oynanırken Henry Onyekuru soldan kaleci Altay'la karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu kaleye gönderdi; Artem Dzyuba tamamlayarak skoru 3-2'ye getirdi.

        80. dakikada Fenerbahçe'de Rossi sağ kanattan içeri girmek isterken Yaroslav Rakitskiy'nin müdahalesi ile yerde kaldı. Abdulkadir Bitigen VAR incelemesinin ardından Rakitskiy'e direkt kırmızı kart gösterdi.

        Mücadelede maçın sonucunu Alioski 83. dakikada söyledi: Rossi'nin sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta sol çaprazda topla buluşan Alioski müthiş bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

        REKLAM

        Kalan dakikalarda gol olmayınca Fenerbahçe maçı 4-2'lik skorla kazandı ve üst üste ikinci galibiyetini alarak puanını 7'ye yükseltti. Sarı-lacivertliler gelecek hafta Konyaspor'a konuk olacak.

        Bu sezonki ilk mağlubiyetini alan Adana Demirspor ise haftayı 6 puanla tamamladı. Adana ekibi gelecek hafta Ümraniyespor'u konuk edecek.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ