Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe - Sivas Belediyespor maçı yazar yorumları - Futbol Haberleri
        1

        İLKER YAĞCIOĞLU

        Turu geçecek taraf belli olduğu için dün akşamki maçta takım performansından çok bireysel performanslara baktım. Özellikle de Ömer Faruk, Uğur Kaan ve tabii ki Ferdi'yi dikkatle izledim. Ferdi'yi gerçi hepimiz biliyoruz.

        2

        Dün gece de harika iki asist yaptı ve "Ben daha fazla süre almalıyım" mesajını verdi. Ömer Faruk'u biraz çekingen gördüm. Bu da çok doğal. O yaşta Fenerbahçe forması ile 11'e çıkmak kolay iş değildir. Formaya alıştıkça gerçek yeteneklerini seyredeceğiz.

        3

        Uğur Kaan daha öz güvenli oynadı. Maça ve arkadaşlarına alıştıkça da iyi işler yaptı. Umarım üstüne koyarak devam eder. Caner'in bir lig maçı oynuyormuşçasına motive olmasını ve isteğini, Thiam'ın attığı iki golle "Formamı geri istiyorum" mesajını Erol hocaya ilettiğini gördük. Ademi'nin golle tanışması F.Bahçe adına sevindiriciydi.

        4

        FAİK ÇETİNER

        Nedendir bilinmez Fenerbahçe son senelerde bu kupaya çok ciddi bakmaz. Kadrolar açıklandığında kalede Altay’ı da görmesem bu yıl için de aynı yorumu yapacaktım. Rakip Sivas Belediye’nin gücü belli. Maçtan önce bir de Kovid darbesi yemişler. İstanbul’a ‘Ya tutarsa’ diye gelmişler.

        5

        Erol Bulut, sahaya gençleri ve şans arayanları sürmüş. Defans 3’lü oynuyor - Serdar, Sadık, Caner - Sağ kanat savunma görevi yeni profesyonel Uğur Kaan’a verilmiş. Rakip defansif oynadığından Uğur hep hücumu düşünerek oynuyor. İstikbali parlak. Orta alanda Mert Hakan ve Ozan zorlamadan oynuyorlar. Takımın en hırslısı Caner. Forma şansı bulan Ömer Faruk ve Samatta kulübe yolcuları gibi. Suskun Thiam’a ise ilaç gibi geldi. Nefis goller attı, güven tazeledi.

        6

        İlk bölümde takımın en iyisi, en hareketlisi, golün de adrese teslim ortasını yapan Ferdi Kadıoğlu’ydu. Genç oyuncu 2. golün asistini de yaptı. Erol hocanın kupaya ciddi baktığını ikinci yarı başında yaptığı hamlelerle bir daha anladık. Caner’in yerine Novak, Ozan’nın yerine Gustavo, Ömer Faruk’un yerine de Pelkas’ı aldı. Bu değişikliklerden sonra maç genellikle rakip alanda oynanmaya başladı. Bunun sonucunda da nefis goller izlemeye başladık. Pelkas’ın, Thiam’ın, Ademi’nin golleri geceye renk kattı.

        7

        Ademi’nin hırsı ve isteği, Samatta’nın kulübe şansını da artırır. Dünkü maçtan sonra Fenerbahçe’nin geniş ve kaliteli kadrosunun ligle beraber kupa maratonunu da rahatlıkla götüreceğini gördük. Geçen yıl bu kupada Alanyaspor ile final oynayan Erol Bulut’un bu sene kupayı da istediğinden eminim. Çünkü o bu takıma inanıyor ve güveniyor.

        8

        TUNÇ KAYACI

        Fenerbahçe kupada 2. Lig temsilcisi Sivas Belediyespor’a karşı genç isimlerle sahaya çıktı. Erol Bulut’un 11’inde savunmada Serdar Aziz’in yanında Sadık Çiftpınar ve savunmanın sağında ise genç Uğur Kaan vardı. Klasik 4-2-3-1’de Ozan ile iki ön liberodan biri olan Mert Hakan, rakip gelmeyince o da öne çıktı. Ömer Faruk Beyaz, Ferdi Kadıoğlu ve Uğur Kaan gibi gençlere şans vermişti Erol hoca. Thiam ve Samatta ileride Fenerbahçe’nin gol silahları olarak Sivas Belediyespor karşısında yer aldı. Fenerbahçe ilk yarıda rakibine baskı yapsa da pozisyon değerlendirmede yetersizdi. Samatta çok yakından kaleci Necati’yi geçemezken, Thiam şık kafa golüyle Ferdi’nin nefis ortasının hakkını verdi. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da skoruydu...

        9

        İkinci yarıda Gustavo, Novak ve Pelkas’ı oyuna alan Erol Bulut geniş kadroyu bir anlamda diri tutmak istiyordu. Ozan Tufan’ın çıkmasıyla genç Kaan’ı bu yarıda sağ bekte gördük. İkinci yarıda baskı ve skoru artırma çabaları sonuç verdi. Erol Bulut kupa maçında biraz da Beşiktaş derbisinin provasını, taktik denemelerini yaptı diyebiliriz.

        10

        Yalnız rakibin savunma arasına attığı toplarla yaptığı az sayıda hücumda kalesinde golü görebilirdi ama Altay yerinde çıkışlara geçit vermedi. 63’te Pelkas’ın golü Sivas Belediyespor’un olası bir kupa sürprizinin de önünü kapattı diyebiliriz. Ardından Thiam iki kere deneyip başaramadığı ayak içi vuruşunu üçüncü denemesinde nefis bir golle taçlandırdı ve skoru 3-0’a taşıdı. Oyunun son bölümünde rakibin direncininde düşmesiyle üst üste gollerle ev sahibi farka koştu. Özetle ilk yarıda biraz zorlansa da ikinci yarıdaki etkili, disiplinli ve baskılı futbolla Fenerbahçe rahat bir şekilde bir üst tura çıkmayı başardı...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ