Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Fransa'da ve İsrail'de yeni koronavirüs (coronavirus) vakası - Haberler

        Koronavirüsü salgını yayılmaya devam ediyor. Şu ana kadar koronavirüsün görüldüğü ülke sayısı 56'ya çıktı.

        ROMANYA'DA KORONAVİRÜS VAKASI SAYISI 3'E YÜKSELDİ

        Romanya İtalya'dan gelen bir vatandaşında koronavirüs tespit edildiğini duyurmuştu. Reuters'ın haberine göre; Romanya'da koronavirüs vakası sayısı 3'e çıktı.Sağlık Bakanı NeluTataru, çarşamba gününden bu yana koronavirüs vakasının 3'e çıktığını duyurdu. Tatru,Maramures ilçesinden 45 yaşında bir adam veTimisoara'dan 38 yaşında bir kadında koronavirüs tespit edildiğini söyledi. Bu kişilerin yakın zamanda İtalya'dan döndüklerini dile getirdi.

        JAPONYA'DA HOKKAIDO ADASINDA ACİL DURUM

        Japonya'da Hokkaido adasında koronavirüs nedeniyle Vali Suzuki Naomiçi tarafından acil durum ilan edildi, ada halkına evlerinden çıkmamaları çağrısında bulunuldu.KoronavirüsJaponya'da 8 kişinin ölümüne yol açmış, 918 kişinin virüsü taşıdığı açıklanmıştı.Hokkaido adasında 66 vakanın bulunduğu ifade edildi.

        KUVEYT'TE YENİ TİP KORONAVİRÜS VAKASI 45'E ULAŞTI

        Kuveyt Sağlık Bakanlığı, ülkede tespit edilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının 45'e yükseldiğini duyurdu.

        Kuveyt Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Müsteşarı Busina el-Mudaf, yaptığı basın açıklamasında, Kovid-19 virüsü tespit edilenlerin 43'ünün İran'dan geldiğini ve bu kişilerin 3 merkezde karantina altında tutulduğunu belirtti.

        Ülkede Kovid-19 tespit edilen kişi sayısının 45'e yükseldiğini aktaran Mudaf, hastalara gerekli bakımın sağlandığını ve durumlarının iyi olduğu kaydetti.

        Mudaf, vatandaşlara virüsün yayılmasını önlemek için uzmanların tavsiyelerine uyma çağrısı yaptı.

        Kuveyt Sağlık Bakanlığı, dün ülkede tespit edilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasını 43 olarak açıklamıştı.

        Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında bir dizi adım atan Kuveyt, söz konusu virüs nedeniyle ölümlerin yaşandığı İran'dan yaklaşık 800 vatandaşını tahliye etmişti.

        Kuveyt'in yanı sıra Körfez ülkelerinden; Bahreyn, Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde de Kovid-19 vakaları görüldü.

        AZERBAYCAN'DA İLK KORONAVİRÜS VAKASI

        Azerbaycan'da ilk koronavirüs vakası tespit edildi.Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) ilgili yeni oluşturulan operasyonel karargahtan yapılan açıklamada, İran'dan Azerbaycan'a geçen bir Rus vatandaşında virüse rastlandığı belirtildi.Söz konusu kişinin hastanede karantinaya alındığı, durumunun stabil olduğu kaydedildi.Hastanın iletişimde olduğu kişilerin araştırıldığı belirtildi.

         Koronavirüs en çok o kişileri öldürüyor
        Koronavirüs en çok o kişileri öldürüyor Haberi Görüntüle

        İRLANDA'DA İLK KORONAVİRÜS VAKASI

        Koronavirüs salgını Avrupa'ya yayılırken Kuzey İrlanda'da da ilk vaka tespit edildi.Kuzey İrlanda Halk Sağlığı Kurumu'nun yaptığı açıklamada, bir kişide yapılan testin pozitif çıktığı kaydedildi.Enfekte olan kişinin daha önce Dublin'den İtalya'ya seyahat ettiği bilgisi verildi. Böylelikle Birleşik Krallık'taki toplam vaka sayısı 16'ya çıkmış oldu.

        FRANSA'DA YENİ KORONAVİRÜS VAKASI

        Fransa'da yeni tip koronavirüs vakası artıyor.Reuters'ın haberine göre; Fransa'da bir yeni tip koronavirüs vakası daha tespit edildi. Fransa'nın Niceşehrinde yakın zamanda Milano'dan dönen bir kadında koronavirüs görüldüğü açıklandı.Nice Hastanesinde teşhis konulan kadın karantina altına alındı. John Hophins Üniversitesi araştırmacıları tarafından hazırlanan çevrim içi koronavirüs haritasına göre; Fransa'daki vaka sayısı 38'e ulaştı.

         'Sakalınızı kesin' uyarısı!
        'Sakalınızı kesin' uyarısı! Haberi Görüntüle

        108 HASTANE HAZIR

        Fransa Başbakanı Edouard Philippe, ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) olası vakalarına karşı 108 hastanenin hazır tutulduğunu ve 200 milyon maskenin sipariş edildiğini açıklamıştı.

        İSRAİL'DE YENİ KORONAVİRÜS VAKASI

        İsrail Sağlık Bakanlığı, ülkede yeni bir koronavirüs vakası olduğunu doğruladı. İtalya ziyareti sonrası koronavirüs tespit edilen bir kişiyle yakın temas halinde olan başka bir adam da yapılan test pozitif sonuç verdi. Koronavirüs testi pozitif sonuç veren kişi karantinaya alındı. Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, bir hafta önce yolcu gemisi Diamond Princess'te iki İsrailli yolcuda koronavirüs görüldüğünü belirtip, o hastalarınİsrail Hastanesinde karantinaya alındığını açıkladı.

         Koronavirüste işe yarayan tek bir ilaç olduğu açıklandı!
        Koronavirüste işe yarayan tek bir ilaç olduğu açıklandı! Haberi Görüntüle

        4 ÜLKEYE DAHA SIÇRADI

        Yeni Zelanda, Belarus, Litvanya ve Nijerya'da ilk koronavirüs vakalarının kaydedildiği açıklandı.Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan koronavirüs, 4 ülkeye daha sıçradı. Yeni Zelanda, Belarus, Litvanya ve Nijerya'da ilk koronavirüs vakalarının tespit edildiği duyuruldu.

        Yeni Zelanda'da Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İran'dan dönen 60 yaşlarında bir kişinin korona virüsü test sonucunun pozitif çıktığı belirtildi. Hastanın Auckland Şehir Hastanesinde tedavi altına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlk Covid-19 vakamız olmasına rağmen toplum açısından salgın olasılığı düşük" ifadeleri kullanıldı. Belarus'ta da sağlık yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, ülkede İranlı bir öğrencide virüs tespit edilmesinin ardından ilk korona virüsü vakasının kaydedildiği bildirildi.

        REKLAM

        Litvanya'da ilk korona virüsü vakasının, İtalya'nın kuzeyinde bulunan Verona kentinden dönen bir kadında tespit edildiği aktarıldı. Litvanya hükümeti tarafından yapılan açıklamada, kadının Pazartesi günü ülkeye dönmesinin ardından Siauliai kentindeki hastanede karantinaya alındığı belirtildi.

        Afrika'nın en kalabalık ülkesi Nijerya'da ise yetkililer, ilk korona virüsü vakasının ülkeye gelen İtalyan bir erkekte tespit edildiğini duyurdu.

        "TÜM DEVLETLER HAZIRLIKLI OLSUN"

        Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, tüm devletlerin hazırlıklı olması gerektiğini ifade etti.

        İSVİÇRE, JAPONYA VE GÜNEY KORE'DEN KORONAVİRÜSE KARŞI YENİ ÖNLEMLER

        İsviçre, Japonya ve Güney Kore'de yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı yeni önlemler alındı, vaka sayıları güncellendi. Güney Afrika Vuhan'daki vatandaşlarını tahliye kararı alırken, Kenya'da halk Çin'den uçak seferlerinin yeniden başlatılmasına tepki gösterdi.

        İsviçre hükümeti, "mevcut durum ve koronavirüsün yayılması göz önünde bulundurulduğunda" en erken 15 Mart'a kadar 1000'den fazla kişinin katılacağı tüm "kamuya açık ve özel" etkinliklerin yasaklandığını duyurdu.Önlem ile İsviçre'de halkın Kovid-19'a karşı korunmasının, yeni tip koronavirüsün yayılma hızının düşürülmesinin beklendiği belirtildi.Bu arada, İsviçre'de vaka sayısının 15'e çıktığı kaydedildi.

        JAPONYA'DA HOKKAIDO ADASINDA ACİL DURUM

        Japonya'da Hokkaido adasında Kovid-19 nedeniyle Vali Suzuki Naomiçi tarafından acil durum ilan edildi, ada halkına evlerinden çıkmamaları çağrısında bulunuldu.

        Kovid-19 Japonya'da 8 kişinin ölümüne yol açmış, 918 kişinin virüsü taşıdığı açıklanmıştı.

        Hokkaido adasında 66 vakanın bulunduğu ifade edildi.Japonya'daki okullar Mart sonuna kadar kapanıyor.

        GÜNEY KORE'DE 315 YENİ VAKA

        Güney Kore'de 315 Kovid-19 vakasının tespit edilmesiyle ülkede bir günde görülen vaka sayısı 571'e yükseldi.

        Yetkililer, yeni vakalarla virüs taşıyan kişi sayısının 2 bin 337'ye çıktığını açıkladı.

        Güney Kore sağlık yetkilileri, bu sabah ülkede 256 yeni vaka görüldüğünü duyurmuştu.

        Güney Koreli pop müzik grubu BTS'nin de başkent Seul'de vermeyi planladığı konserler Kovid-19 salgını nedeniyle iptal edildi.

        GÜNEY AFRİKA, WUHAN'DAKİ VATANDAŞLARINI TAHLİYE EDİYOR

        Güney Afrika, Çin'de Kovid-19'un ilk kez görüldüğü Vuhan şehrindeki vatandaşlarını tahliye kararı aldı.

        Kabine toplantısından sonra yapılan açıklamada, ülkeye dönmeyi talep eden 132 Güney Afrika vatandaşının tahliyesinin sağlanacağı ifade edildi.

        Ülkeye geri dönenlerin 21 gün karantina altında tutulacağı, Vuhan'da toplam 199 Güney Afrikalının olduğu belirtildi.

        KENYA'DA HALK, ÇİN'DEN UÇAK DEFERLERİNİN YENİDEN BAŞLAMASINA TEPKİLİ

        Bu arada, Kenya'da halk Çin'den uçak seferlerinin yeniden başlatılmasına tepki gösterdi ve bu seferlerin durdurulması için imza kampanyası başlattı.

        Ülkenin en büyük gazetelerinden The Standard, bugünkü baskısının ilk sayfasında Çin'den Kenya'ya uçuşlara izin veren bakan ve yetkililerin fotoğraflarını kullanarak "Halkın Düşmanları" manşetini attı.

        Afrika kıtasında ilk olarak Cezayir ve Mısır'da ortaya çıkan Kovid-19, son olarak Nijerya'da görülmüştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ