Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Atakaş Hatayspor Son dakika... Galatasaray Hatayspor MAÇ ÖZETİ | GS Hatayspor maç sonucu - Atakaş Hatayspor Haberleri

        Galatasaray Süper Lig'in 11. haftasında Hatayspor'u 3-0 mağlup ederek çıkışını sürdürdü. Diagne'yle öne geçen sarı-kırmızılıların diğer golleri ise Oğulcan'ın şutunda topun Pablo'ya çarparak kaleye yönelmesi ve 90+2'de yeni transfer Kerem Aktükroğlu'nun plasesiyle geldi. Bu sonuçla son 6 haftadaki 5. galibiyetini alan Galatasaray puanını 23'e yükseltti. 8. maçını oynayan Hatayspor ise 12 puanda kaldı.

        MAÇIN DAKİKALARI

        9. dakikada Selim'in ceza yayı üzerinden çektiği şutu savunmaya çarpıp kornere gitti.

        16. dakikada Galatasaray'da Oğulcan'ın sağ kanattan yaptığı ortası kaleci Munir'de kaldı. Diagne bu pozisyonda penaltı bekledi.

        17. dakikada sol kanattan savunma arkasına sızan Akintula'yı kalesini terk eden Fatih karşıladı, Akintula'nın kaleye vuruşu ise dışarı çıktı.

        REKLAM

        25. dakikada Feghouli'nin pasıyla ceza sahasında topla buluşan Diagne'nin vuruşu üstten auta gitti.

        32. dakikada Feghouli'nin ortasını ceza sahasının uzak köşesinde kontrol eden Diagne'nin vuruşu direğe çarpıp ağlarla buluştu! Diagne böylece bu sezon Süper Lig'deki 5. golünü kaydetti.

        Senegalli yıldız, Galatasaray'ın Süper Lig'deki son 6 golün 5'ini kaydederken diğer bir yandan Fatih Terim yönetiminde sarı-kırmızılıların 1000. golünü de attı.

        İlk yarı Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

        51. dakikada Emre Akbaba'nın ceza sahasının solundan içeri çevirdiği topu Diagne altıpasın üzerinden auta attı.

        61. dakikada Selim Ilgaz'ın ceza sahasının sağından çektiği şutu direk dibinden dışarı çıktı.

        REKLAM

        64. dakikada Emre Kılınç'ın kullandığı serbest vuruşun ardından Oğulcan'ın uzak köşedeki kafa vuruşu savunmadaki Pablo Santos'a çarptı ve top ağlarla buluştu!

        72. dakikada kullanılan köşe vuruşunun ardından ceza sahasında topla buluşan Diouf'un vuruşu direk dibinden dışarı çıktı!

        74. dakikada Feghouli'nin ceza sahası içinden çektiği gelişine şutu direk dibinden auta gitti!

        79. dakikada Gökhan Karadeniz, az önce oyuna giren Etebo'ya yaptığı faulün ardından ikinci sarı kartını gördü ve oyun dışında kaldı. Oyuna 59. dakikada giren Gökhan Karadeniz, sadece 21 dakika sahada kalabildi.

        90+2. dakikada Galatasaray'da Kerem topu ağlara yolladı ama gol öncesinde ofsayt bulunduğu için gol ilk başta geçerli sayılmadı. VAR incelemesinin ardından pozisyonun ofsayt olmadığına kanaat getirildi ve gol geçerli sayıldı. Kerem yeni takımıyla ilk golünü attı.

        SON 6 MAÇTA 16 PUAN

        Galatasaray, Süper Lig'deki son 6 maçının 5'ini kazanırken, birinde berabere kaldı. Bu maçlarda Büyükşehir Belediye Erzurumspor, MKE Ankaragücü, Demir Grup Sivasspor, Çaykur Rizespor ve Hatayspor'u yenen sarı-kırmızılı takım, Hes Kablo Kayserispor ile berabere kaldı. Galatasaray, son 6 karşılaşmasında hanesine 16 puan yazdırdı.

        REKLAM

        MAÇTAN NOTLAR

        Süper Lig'in 11. haftasında Atakaş Hatayspor'u konuk eden Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, son oynanan Çaykur Rizespor müsabakasının ilk 11'ini korudu.

        Ligin 10. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor'u 4-0'lık skorla mağlup eden sarı-kırmızılı takım, 11. haftada Türk Telekom Stadı'nda Atakaş Hatayspor'u ağırladı.

        Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, iyi bir performans sergileyen takımının ilk 11'inde herhangi bir değişiklik yapmadı.

        Sarı-kırmızılılar, Akdeniz temsilcisi önüne Fatih Öztürk, Martin Linnes, Ryan Donk, Marcao, Emre Taşdemir, Taylan Antalyalı, Sofiane Feghouli, Emre Kılınç, Oğulcan Çağlayan, Emre Akbaba, Mbaye Diagne ilk 11'i ile çıktı.

        Galatasaray'ın yedek kulübesinde Okan Kocuk, Şener Özbayraklı, Younes Belhanda, Oghenekaro Etebo, Kerem Aktürkoğlu, Ömer Bayram, Christian Luyindama, Arda Turan, Jesse Sekidika ile Ali Yavuz Kol yer aldı.

        REKLAM

        ARDA, OKAN VE BELHANDA DÖNDÜ

        Sarı-kırmızılı ekipte yeni tip koronavirüsü atlatan Arda Turan, Younes Belhanda ve Okan Kocuk müsabaka kadrosuna girdi.

        Koronavirüs testleri negatife dönen ve karantina süresi sona eren üç futbolcu müsabakaya yedek kulübesinde başladı.

        FALCAO, SARACCHI, BABEL VE ELABDELLAOUI YİNE YOK

        Galatasaray'da Radamel Falcao, Marcelo Saracchi, Ryan Babel ve Omar Elabdellaoui, karşılaşmanın kadrosunda yer almadı.

        Sarı-kırmızılılarda sakatlığı süren Falcao ve Saracchi ile koronavirüs protokolüne takılan Elabdellaoui'nin yanı sıra koronavirüsü atlatarak takımla çalışmalara başlayan Babel, Hatay temsilcisine karşı forma giyemedi.

        DIAGNE, DIOP'U UNUTMADI

        Galatasaray'ın Senegalli golcüsü Mbaye Diagne, geçen günlere 42 yaşında hayatını kaybeden Senegal Milli Takımı'nın unutulmaz futbolcularından Papa Bouba Diop'u andı.

        Diagne, maç öncesi ısınmaya Diop'un 19 numaralı milli takım formasını giyerek çıktı. Maçra rakip fileleri havalandıran Senegalli golden sonra da Diop'un formasını gösterdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ