Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Geçmeyen boğaz ağrısına veda edin! Bu tavsiyeler size şifa olacak! - Sağlık haberleri
        1

        Havaların soğuması, kapalı yerlerde daha fazla vakit geçirilmesi ve ortamların yeterince havalandırılmaması salgın hastalıkların artmasına neden oluyor. Bu tarz hastalıklarda en büyük şikayet boğaz ağrısı oluyor. Enfeksiyon sonucu oluşan boğaz ağrıları, doktor kontrolünde reçete edilen antibiyotik tedavileri ile geçebiliyor fakat evde yapılabilecek doğal tedavi yöntemleriyle de ağrıları azaltılabiliyor.

        2

        ZARARLI MADDELERDEN UZAK DURUN

        Boğaz ağrısının ağır olduğu dönemlerde özellikle tütün, kafein ve alkol gibi zararlı maddelerden mutlaka uzak durmalısınız. Bu tür maddeler boğazınızı daha çok tahriş eder ve ağrı seviyenizi daha fazla arttırır.

        3

        BOL SU TÜKETİN

        Boğaz ağrısını hafifletmek için bölgeyi nemli tutmak önemlidir. Bu sebeple sıvı tüketimini arttırmak gerekir. Bolca su içildiğinde boğazdaki kuruluk ve virüs ile bakterilerin boğazda tutunmaları önlenebiliyor.

        4

        GARGARA YAPIN

        Bir su bardağı ılık suyun içine bir çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karbonat ekleyip karıştırarak hazırlayacağınız gargarayı dişlerinizi fırçaladıktan sonra uygulayarak hem ağız içerisindeki mikropları önemli ölçüde azaltabilir, hem de boğazınızı yumuşatabilirsiniz.

        5

        BU BESİNLERİ TÜKETMEYİN

        Boğaz ağrınızın yoğun olduğu dönemlerde uzmanlar, çikolata, baharat, yağda kızartılmış gıdalardan uzak durulması yönünde uyarılarda bulunuyorlar. Bu tür gıdalar tahriş olmuş boğazı daha fazla tahriş edebiliyor.

        6

        BULUNDUĞUNUZ ORTAMI NEMLENDİRİN

        Boğazın kurumasının en önemli etkenlerinden biri, bulunduğunuz ortamın yetersiz nem oranıdır. Düşük nem oranı, bakteri ve virüsler için uygun bir ortam demektir. Bu sebeple ortalama yüzde 65 nem oranı olan bir ortamda olmaya özen gösterin.

        7

        BİTKİ ÇAYI TÜKETİN

        Boğazın nemli kalabilmesi için sık sık bitki çayı tüketin. Bu tür durumlarda önerilen bitki çayları; ıhlamur, ada çayı, nane çayı ve papatya çayıdır. Bu çaylar boğazı nemlendirmelerinin yanı sıra anti-inflamatuar, antibakteriyel ve antiviral özellikleri sayesinde boğaz ağrısının hafiflemesine katkı sağlayabiliyorlar.

        Haberi Hazırlayan: Melis Göroğulları

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ