Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Bu meslekler 2030 yılına kadar yok olacak! Geleceğin meslekleri belli oldu...
        1

        Günümüzde teknoloji büyük bir hızla ilerlemeye ve gelişmeye devam ediyor. Öyle ki dünya nüfusu 8 milyara adım adım yaklaşırken, teknolojideki baş döndüren hız, gelecekte bazı mesleklerin yok olmasına sebep olacakken bazı mesleklerin ise daha değerli olmasına katkı sağlayacak.

        2

        İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, 21. yüzyılın ikinci yarısında özellikle gençlerin seçebilecekleri meslekler tahmin bile edilemezken önümüzdeki yıllarda talep görecek meslekler şöyle:

        3

        Siber güvenlik uzmanı

        Siber tabanlı suçlarla mücadele edilebilmesi için siber güvenlik uzmanlarına ihtiyaç duyuluyor. Bu nedenle İngiliz hükümeti, gençleri büyüyen bu sektörü seçmeye teşvik ederek bu sorunu çözmeye çalışıyor.

        4

        Robotik mühendisi

        Biyomedikal mühendisliği, depolama ve lojistik, tarım teknolojisi ve sürücüsüz araçlar gibi yüksek teknoloji üretimi gibi alanlarda kodlama ve yazılım konusunda çok yetenekli kişilere ihtiyaç duyuluyor. Oldukça iyi bir kazanç sağlayan mühendisler tüm dünyada aranıyor.

        5

        Hemşire

        Covid-19 salgınıyla beraber sağlık sektörü zor günlerden geçti. Özellikle Birleşik Krallık'ta kritik bir hemşire sıkıntısı yaşandı. Bu nedenle artık hemşirelik alanının seçilmesi için kişiler teşvik ediliyor.

        6

        Yazılım geliştirici

        Bilgisayar programlama becerileri, Birleşik Krallık'ta en çok aranan uzmanlık alanıdır ancak bu mesleğe her yerde ihtiyaç var. Bulut bilişimden yapay zekaya, iş zekasından oyuna kadar pek çok olasılık var.

        7

        Kullanıcı deneyimi tasarımcısı

        Kullanıcı deneyimi, kullanıcının deneyimini zevkli ve karmaşık hale getirmeye yardımcı olmak için web siteleri, uygulamalar ve diğer dijital platformlar için marka bilinci oluşturma, tasarım, işlev ve kullanılabilirliği birleştirir. Online perakende, eğitim, bankacılık ve finans ve diğer birçok dijital hizmet için kilit bir alandır.

        8

        Marangoz

        İnşaat sektörü, her yıl binlerce kişiye ihtiyaç duyuyor.

        9

        Veri analisti

        Veri analistleri, karmaşık verileri açık bir şekilde sunarak durumları ve senaryoları anlamlandırmaya yardımcı olur.

        10

        Bakım işçisi

        2039'a kadar 75 yaş üstü insan sayısı iki katına çıkacak, bu da insanların bakım alanına büyük bir talep göstereceği anlamına geliyor. Son derece ödüllendirici ve ilerleme açısından birçok fırsatı olan kariyerler arasında olabilir.

        11

        Epidemiyolog

        Gelecekte yaşam bilimlerinde çok sayıda iş olacak. Epidemiyologlar, giderek küreselleşen bir toplumda virüslerin ve hastalıkların nedenlerini ve etkilerini araştırıyor. Özellikle Covid-19 pandemisinin ardından her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuluyor.

        12

        Satış hesabı yöneticisi

        Tüm sektörler, bir şeyler satma konusunda yetenekli insanlara ihtiyaç duyar. Bir şirketin satışlarını geliştirmeye ve büyütmeye yardımcı olabilecek kişiler için birçok fırsat vardır.

        13

        2030'A KADAR YOK OLACAĞI DÜŞÜNÜLEN MESLEKLER

        Teknolojinin hızlı ilerlemesiyle birlikte, çok sayıda iş ya otomatik hale geldi ya da artık modası geçti. Avustralya'ya yapılan araştırmaya göre işte 2030 yılına kadar yok olacak meslekler...

        - Postacı

        - Banka memuru

        14

        - Seyahat acentesi

        - Kasiyer

        15

        - Fast food aşçısı

        - Matbaa operatörü

        16

        - Tekstil işçisi

        - Oduncu

        - Tele pazarlamacı

        Haberi Hazırlayan: Demet Demirkır

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ