Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu İstanbul'a kar ne zaman yağacak? GELİYOR! İstanbul kar yağışı için saat verildi
        1

        İstanbul'a kadar ne zaman yağacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 5 günlük hava durumu tahmin haritasına göre "İstanbul'a ne zaman kar yağacak?" sorusu cevabını buldu. Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta Pazartesi günü İstanbul'da kar yağışı etkisini kaybetmişti. Kar yağışının etkisini kaybetmesiyle birlikte ise gözler yeni kar yağışına çevrilmişti.

        2

        Peki, İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İşte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 26 Ocak hava durumu raporuna göre merak edilen soruların detayları...

        3

        İSTANBUL'A NE ZAMAN KAR YAĞACAK?

        Bugün akişam saatlerine İstanbul'da hava sıcaklıları 15 derece dolaylarında seyretmesi beklenirken gün boyu il genelinde sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Ancak akşam saatleriyle birlikte Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle birlikte hava sıcaklıklarının gece saatlerinde sıfır dereceye kadar inmesi öngörülüyor.

        4

        Çarşamba günü gece saatlerinde sıcaklıkların düşmesiyle birlikte İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar yağışının diğer yerlerinde karla karışık yağmurun etkili olması bekleniyor.

        5

        Kar yağışının Perşembe günü de İstanbul'da etkili olması tahmin ediliyor.

        6

        BARAJLAR DOLUYOR

        Yeni yıla sıcak ve kurak havanın etkisiyle başlayan İstanbul'da baraj doluluk oranları alarm vermeye başlamış 10 Ocak'ta baraj doluluk oranları yüzde 20'nin altına inmiş ve yüzde 19,56 olarak İSKİ tarafından kaydedilmişti. Ancak son on gündür aralıklarla devam eden yağışlı havanın da etkisiyle birlikte baraj doluluk oranları İstanbul'da yüzde 32,78'e kadar yükseldi.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ