Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınını önlemek amacı ile getirilen seyahat engeli nedeniyle, alıcı ülkelere teslim edilemeyen gemiler için özel bir çözüm bulundu. Gemi, Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği’nin girişimleri sonucu Ticaret Bakanlığı’nın izni ile yabancı alıcılar özel jet uçakla Türkiye’ye getirilecek, gemiler teslim edilecek.

Gemi, Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği (GYHİB) Başkanı Cem Seven, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgının gemi ve yat ihracatını da etkilediğini belirterek, sektörün yılın ilk dört ayında, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla, yüzde 7.2 oranında düşüş ile 354 milyon dolarlık ihracat yaptığını kaydetti.

Seven, "Teslim edilemeyen gemi ve yatlarımız oldu. Seyahat kısıtlamaları nedeni ile teslim için alıcı firma temsilcileri gelemedi. İnşası ilerleyen gemiler ise alıcıların enspektörlerinin gelememesi nedeni ile teslim tarihinde ötelemeye maruz kaldı. Ticaret Bakanlığımızın destekleri sonucunda masrafları tersanelere ait olmak üzere özel uçak temin edilmesi halinde yabancı temsilcilere uçuş izni verilmesi için izin aldık. Sektörün diğer en önemli sorunu olan teminat mektupları sorununun çözümünde ise sona geldik" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ