Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Giyilebilir teknoloji nedir, nasıl kullanılır? Giyilebilir teknoloji ürünleri nelerdir?
        1

        Giyilebilir teknoloji, yeni teknolojik gelişmelerin bir getirisidir. Giyilebilir teknoloji, insanlar tarafından giyilebilen teknolojik aletlerin genel adıdır. Peki giyilebilir teknoloji nedir, nasıl kullanılır? İşte detaylar...

        2

        GİYİLEBİLİR TEKNOLOJİ NEDİR?

        Giyilebilir cihazlar, vücut hareketlerini takip eden akıllı sensörlerle yüklüdür. Genellikle bu ürünler, akıllı telefonla kablosuz olarak senkronize olmak için bluetooth, Wi-Fi ve mobil internet bağlantısı kullanır. Giyilebilir cihazlara kullanıcılar sensörler yardımıyla bağlanır. Formda ve aktif kalmak, kilo vermek, daha düzenli olmak veya genel zihinsel ve fiziksel sağlığınızı izlemek gibi hedeflere ulaşmanıza yardımcı olur. Kullanıcının her an yanında olan giyilebilir teknoloji ürünleri; eğlence, sağlık, iş, bilgi alma, eğitim, sosyalleşme, güvenlik başta olmak üzere daha pek çok alanda önemli hizmetler sunar.

        3

        GİYİLEBİLİR TEKNOLOJİNİN GELECEKTEKİ YERİ NEDİR?

        Giyilebilir teknoloji ürünleri arasında akıllı saatler, vücut sensörleri, akıllı gözlük, elektronik giyim eşyası, mücevher ve kişisel video kayıt cihazları yer alır. Bu ürünler koruyucu giysi, konum takibi, yaşam takibi, sağlık hizmetleri, giyilebilir web, spor performansı, sağlık ve etkinlik izleme gibi amaçlarla kullanılır. Tasarlanan cihazların giderek kompakt bir yapıya bürünmesi ve maliyetlerinin düşmesi gelecekte iş dünyasının belirli süreçlerini değiştirebilir.

        Çalışanların nerede oldukları, hangi yöne seyahat ettikleri ve hızlarını belirlemek amacıyla giyilebilir teknolojiden yararlanılabilir. GPS ile otomatik veri toplama yapılarak mobil çalışma koşulları yaratılabilir. Bu yöntem ile işverenler personelin bulundukları yerdeki gerçek zamanlı bilgiye ulaşabilir ve çalışanların verimli çalışıp çalışmadığını izleyebilir. Şu andaki süreçte giyilebilir teknoloji ürünleri; kalp hızı, terleme, sıcaklık değişiklikleri, kas aktiviteleri ve vücut yağ kompozisyonunu ölçebiliyor.

        İlerleyen zamanlarda vücut ile etkileşimde bulunan sensör sayıları artırılarak vücuttaki her bir değişikliği ölçecek hale gelebilir. Giyilebilir teknoloji ürünleri ile vücutta önemli değişiklikler yaratan kan şekeri, böbrekten geçen mineral ve besinlerle alınan vitamin miktarı gibi birçok konuda bilgi sahibi olabiliriz.

        4

        GİYİLEBİLİR TEKNOLOJİ NASIL KULLANILIR?

        Giyilebilir teknoloji ürünleri genellikle, Wi-Fi, Bluetooth ve mobil internet bağlantısı yoluyla kablosuz olarak akıllı telefonla senkronize olur. Kullanıcılar giyilebilir cihazlara sensörler yardımıyla bağlanır. Elektronik, yazılım. sensörler ve bağlantı gibi "nesneler", nesnelerin internet üzerinden veri alışverişini (veri katitesi dahil) sağlayan faktörler olduğundan, etkinlik izleyicileri gibi giyilebilir cihazlar nesnelerin internetine bir örnektir. İnsan müdahalesi gerektirmeden üretici, operatör ve/veya diğer bağlı cihazlardır.

        Haberi Hazırlayan: Stajyer Sevil Dogan

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ