Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Google GPS üzerinden evlenme teklifi etmek için 7 bin kilometre seyahat etti
        1

        2008'de, Tokyo'da yaşayan Yassan Takahashi, kız arkadaşı Natsuki'ye evlilik teklif etmeye karar vermişti. Ancak bunu nasıl yapacağını bilmiyordu.

        2

        Sonra bir gün GPS sanatına rastladı. GPS sanatı; önceden belirlenmiş bir rota boyunca GPS cihazıyla seyahat ederek, büyük ölçekli bir çizim oluşturma eylemidir.

        3

        Yassan, bu fikrin kendi özel teklifi için harika bir yol olduğunu düşündü. Haziran ayında işinden istifa ettikten sonra Hokkaido Adası'ndan, Kagoshima kıyılarına kadar titizlikle planladığı bir yolculuğa çıktı.

        4

        Yassan o zamana kadar Tokyo'nun dışına çıkmamıştı ve seyahati boyunca o zamana kadar sadece kitaplardan okuduğu her şeyi kendi gözüyle görme fırsatı yakaladı. Seyahatinde deprem, soğuk ve yağmur gibi zorlu zamanlar da vardı ama bunlar Yassan'ı yıldırmadı.

        5

        Aradan geçen altı ay ve katedilen 7 bin 163 kilometrenin ardından Yassan, Google GPS verilerini yükleyerek "Benimle evlen" yazısını tamamladı. Bu devasa yazı Yassan'a, 'Tarihin en büyük GPS çizimi' dalında Guinness Dünya Rekoru getirdi.

        6

        Büyük bir hassasiyet ile yapılan evlilik teklifi, "Evet" cevabı ile başarılı bir şekilde tamamlandı ve çiftin romantik hikâyesi, internette yerini aldı.

        Haber ve fotoğraflar Google Hikâyelerden alınmıştır.

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ