Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Göz Seğirmesi Neden Olur, Nasıl Geçer? Göz Seğirmesine Evde Ne İyi Gelir?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Ancak bazı durumlarda göz seğirmesi önemli göz hastalıklarının da belirtisi olarak görülebilir. Çünkü göz seğirmesi göz kaslarıyla ilgilidir ve gözde bir kasılma oluşturur.

        Toplumda göz seğirmesiyle ilgili pek çok batıl inanış vardır. Örneğin sağ göz seğirince iyi bir şey olacağına sol göz seğirince de kötü bir şey olacağına inanılır. Fakat göz seğirmesi bunların ötesinde bir sağlık problemidir ve ciddiye alınmalıdır. Uzun süren ve devamlı oluşan göz seğirmesi bir göz hastalığının habercisi olabileceği gibi önemsiz anlık bir durumdan da kaynaklanabilir.

        Bunun anlaşılabilmesi için mutlaka vakit kaybetmeden bir göz doktoruyla görüşmek gerekir. Göz seğirmesi durumunda gözdeki kaslar kendiliğinden ani bir şekilde kasılır bir bakıma göz kaslarında spazm oluşur. Bu durumun oluşmasının çeşitli sebepleri vardır. Bunun kesin teşhisinin konulabilmesi ancak uzman bir göz doktoruna muayene olmakla mümkün olabilir. Bu içeriğimizde göz seğirmesi neden olur, nasıl geçer? Göz seğirmesine ne iyi gelir? Konularında ayrıntılı bilgileri sizler için bir araya getirdik. İşte göz seğirmesi hakkında tüm merak edilenler…

        REKLAM

        Göz Seğirmesi Neden Olur?

        Göz seğirmesi hemen herkeste aniden ortaya çıkan bir durumdur. Peki göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesinin pek çok sebebi olabilir. Bunlar arasında uyku problemleri, stres ve beslenmeyle ilgili bozukluklar öne çıkmaktadır. Söz konusu nedenler göz seğirmesiyle kalmayıp kişide çeşitli sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına da neden olabilmektedir. Özellikle uykusuz kalınması sonucu gözde oluşan yorgunluk göz seğirmesinin en önemli nedenlerinden olduğundan uykunun düzenli uyunması göz seğirmesine iyi gelecektir.

        Göz Seğirmesi Nasıl Geçer?

        Göz seğirmesi basit gibi görünse de rahatsız edici bir durum olduğundan göz seğirmesi nasıl geçer? Diye pek çok kişi tarafından sorulur. Gözde oluşan seğirme aslında göz kaslarında oluşan spazmı ifade etmektedir. Gözü yoran ve odak gerektiren şeyler, kafein tüketiminin fazla olması, uyku sorunları ve stres yüzünden gözde seğirme oluşabilir. Eğer gözde farklı bir rahatsızlık yoksa gözün dinlendirilmesiyle seğirme geçecektir. Ancak gerekirse seğirme geçmezse gözünüze pamukla ılık çay ya da soğuk su uygulaması yapabilirsiniz.

        REKLAM

        Göz Seğirmesine Ne İyi Gelir?

        Göz seğirmesine ne iyi gelir? Diye merak edenlere öncelikle kafeinden ve stresten uzak durmalarının faydalı olabileceğini söyleyebiliriz. Bunun dışında uyku düzeninin sağlanması da göz seğirmesini geçirir. Bunlara rağmen seğirme geçmiyorsa göze çay pansumanı ve soğuk su uygulaması da deneyebilirsiniz. Bunlara rağmen geçmeyen göz seğirmesi için mutlaka vakit kaybetmeden uzman bir doktorla görüşmek gerekmektedir.

        Göz Seğirmesi Neye İşarettir?

        Göz seğirmesi neye işarettir? Sorusunun kesin yanıtının alınması için bir göz doktoruyla görüşmek gerekir. Çünkü bazen yalnızca göz yorgunluğu ya da stres yüzünden oluşan göz seğirmesi bazen de göz hastalıkları yüzünden oluşabilir.

        Göz Seğirmesi Hangi Hastalıklara Yol Açar?

        Göz seğirmesi hangi hastalıklara yol açar? Diye merak edenler için sıraladık. “MS hastalığı”, “yüz felci”, “kasılma bozuklukları (distoni)”, “Parkinson hastalığı”, “Tourette sendromu” başta olmak üzere kaslarla ilgili hastalıkların gözlerde seğirmeye yol açtığı uzmanlar tarafından söylenmektedir.

        REKLAM

        Göz Seğirmesi Tehlikeli mi?

        Göz seğirmesi tehlikeli mi? Sorusu çok fazla kişi tarafından sorulmaktadır. Genellikle tehlikesiz olan göz seğirmesi uzun süre devam ederse mutlaka bir doktora görünmek gerekir.

        Sol Göz Seğirmesi Nasıl Geçer?

        Sol göz seğirmesi nasıl geçer? Diye soranlara gözün dinlendirilmesiyle yanıtını verebilir

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ