Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Göztepe Göztepe, Abramovich iddialarını yalanladı - Futbol Haberleri

        Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Göztepe'de kulübün sahibi Mehmet Sepil, geçtiğimiz günlerde kulüp başkanlığı ve yönetim kurulu başkanlığından istifa ettiğini açıklamıştı.

        Sepil'in açıklamasıyla beraber basında sıkça yer alan Chelsea Kulübü'nün sahibi Rus milyarder Roman Abramovich'in Göztepe'yi satın alacağı iddiaları gündeme geldi. Söz konusu haberler hakkında Göztepe Başkan Vekili Talat Papatya'dan yalanlama geldi.

        Talat Papatya, "Böyle bir durum yok. Abramovich'in Göztepe'yi alacağını biz de medyadan okuyoruz. Alakası yok. Görüşmeler belli bir olgunluğa ulaştığında gerekli açıklamayı yapacağız. Kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

        REKLAM

        SEPİL BAŞKANLIĞI BIRAKMIŞTI

        Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, geçtiğimiz hafta kulüp başkanlığından ve yönetim kurulu başkanlığından istifa etmişti. Sepil’in avukatı olan Murat Yazıcı, Sepil’in kulübü devraldığı zamanda başkanlık görevini geçici olarak üstlenmişti.

        Kulüpler Birliği’ndeki görevlerinden de istifa eden Mehmet Sepil’in yerine Göztepe Spor Kulübü’nü kulüpler birliğinde Başkan Vekili Talat Papatya temsil ediyor.

        UZMANLARDAN TOKEN UYARISI

        Abramovich'in Göztepe'yi alacağı yönündeki haberler 'Göztepe Token'ı dün büyük yükselişe geçirdi. Son 24 saat içinde en düşük 45 TL seviyesinde bulunan Göztepe Fan Token'ın fiyatı bu süre zarfında 87 TL'ye kadar yükseldi ve yaklaşık 2 katına çıktı. Göztepe cephesi Abramovich iddialarını yalanlarken, uzmanlar da yatırımcıları doğru olmayan bilgiler konusunda uyarıyor.

        CHELSEA'Yİ KAYBETTİ

        İngiltere Premier Lig yönetimi, bir süre önce Roman Abramovich'in Chelsea Kulübü'ndeki yetkilerini elinden aldı.

        İngiltere, Rus iş insanı Roman Abramovich'e yaptırım kararı aldı ve sahibi olduğu Chelsea Futbol Kulübü'nün satışını askıya almıştı. İngiltere hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, Chelsea'nin sahibi Abramovich'in, varlıklarının dondurulduğu, İngiltere'deki bireyler ve işletmelerle işlemlerinin yasaklandığı, seyahat yasağı ve ulaşım yaptırımlarının uygulandığı duyurulmuştu.

        Yapılan açıklamada, "Abramovich, çelik şirketi Evraz, Norilsk Nickel'de hisse sahibi ve Chelsea FC'nin sahibi. Rus petrol şirketi Sibneft'in yüzde 73 hissesini 2005 yılında devlete ait gaz devi Gazprom'a 9,87 milyar sterline sattı. Net değeri tahmini olarak 9,4 milyar sterlin. 1990'larda Putin yönetiminde öne çıkan birkaç oligarktan biri." bilgisi verilmişti.

        Abramovich, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi nedeniyle kulübün yönetimini Chelsea Vakfı'nın mütevelli heyetine devretmişti. Rus milyarder Abramovich, 2003'te İngiliz iş insanı Ken Bates'e 140 milyon sterlin ödeyerek Chelsea'nin sahibi olmuştu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ