Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Göztepe Göztepe: 0 - Galatasaray: 1 | MAÇ SONUCU - MAÇ ÖZETİ - Futbol Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Galatasaray, yoğun yağmurun ağırlaştırdığı zemindeoynanan maçtadeplasmanda Göztepe'yi 1-0 yendi... Galibiyeti getiren golü 72. dakikada Sinan Gümüş kaydetti. Dış sahada bu sezon 4. galibiyetini alan Cimbom, 35puana yükselerek zirve takibini sürdürdü. İzmir temsilcisi ise 22 puanda kaldı.

        SÜPER LİG PUAN DURUMU

        GÖZTEPE TEHLİKELİ GELDİ

        9. dakikada Galatasaraylı oyuncuların geri pasla Muslera'ya gönderdiği topa baskı yapan Jerome meşin yuvarlağa dokunsa da top yandan dışarı çıktı. 20. dakikada ise Andre Castro'nun sağ kanattan yaptığı ortayı Mariano göğsüyle kaleci Fernando Muslera'ya indirdi. Muslera, kaleye yönelen bu topu güçlükle kontrol etti.

        REKLAM

        MAICON İÇİN OFSAYT BAYRAĞI KALKTI

        33. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına Selçuk İnan geçti. Selçuk İnan'ın ortası ile penaltı noktası üzerinde buluşan Maicon'un kafa vuruşunda top ağlarla buluştu ancak pozisyonun öncesinde yan hakem Maicon için ofsayt bayrağını kaldırdı.

        BORGES PENALTI KAÇIRDI

        54. dakikada sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu Halil Akbunar kullandı. Halil Akbunar'ın ortası ile arka direkte buluşan Cameron Jerome'nin kafa vuruşu Maicon'dan döndü. Hakem Bülent Yıldırım, VAR yardımı ile bu pozisyonda topun Maicon'un elinden sektiğini söyleyerek Göztepe lehine penaltı kararı verdi.

        Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına Celso Borges geçti. Borges'in çektiği şut az farkla kalenin sağından dışarı çıktı.

        SİNAN GÜMÜŞ SAHNEDE

        74. dakikada Galatasaray, Sinan Gümüş'ün attığı golle 1-0 öne geçti. Sofiane Feghouli'nin pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda buluşan Mariano, yerden pasını arka direğe gönderdi. Lumor Agbenyenu'dan seken topla altıpas içerisinde buluşan Sinan Gümüş, göğsüyle topu Göztepe ağları ile buluşturdu.

        REKLAM

        GÖZTEPE DİREĞE TAKILDI

        79. dakikada sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Yasin Öztekin geçti. Yasin Öztekin'in ortası ile ön direkte buluşan Cameron Jerome'nin kafa vuruşunda top üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

        ONYEKURU GOLE ÇOK YAKLAŞTI

        81. dakikada hızlı gelişen Galatasaray atağında Sinan Gümüş'ün pası ile sol çaprazda buluşan Henry Onyekuru, ceza sahası içerisine girdikten sonra yerden şutunu çekti ancak top az farkla yandan dışarı çıktı.

        90+2'de ise Yasin Öztekin direğe takılan bir başka isim oldu.

        GÖZTEPE: 0 - GALATASARAY: 1

        Stat: Bornova

        Hakemler: Bülent Yıldırım, Kemal Yılmaz, Asım Yusuf Öz

        Göztepe: Beto, Gassama, Titi, Reis, Lumor, Serdar Gürler (Dk. 71 Yasin Öztekin), Borges (Dk. 76 Deniz Kadah), Poko, Halil Akbunar (Dk. 83 Tayfur Bingöl), Castro, Jerome

        Galatasaray: Muslera, Mariano, Maicon, Marcao, Linnes, Fernando, Ndiaye, Feghouli (Dk. 90+4 Semih Kaya), Selçuk İnan (Dk. 79 Donk), Onyekuru, Sinan Gümüş (Dk. 89 Muğdat Çelik)

        Gol: Dk. 72 Sinan Gümüş (Galatasaray)

        Sarı kartlar: Dk. 31 Gassama, Dk. 74 Poko, Dk. 90+3 Deniz Kadah (Göztepe), Dk. 38 Sinan Gümüş, Dk. 71 Marcao, Dk. 85 Mariano (Galatasaray)

        MAÇTAN NOTLAR

        Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray deplasmanda Göztepe'yi 1-0 yenerek puanını 35'e çıkardı.

        İlk yarısı golsüz eşitlikle geçilen müsabakada Göztepe, ikinci yarıda VAR incelemesinin ardından kazandığı penaltı vuruşunu gole çeviremedi. Galatasaray, 72. dakikada Sinan Gümüş'ün golüyle 1-0 öne geçtiği müsabakayı galip tamamladı.

        İzmir'de etkili olan yağış altında oynanan karşılaşmada saha içinde belli bölgelerde oluşan su birikintileri futbolculara zor anlar yaşattı.

        Göztepe galibiyetiyle puanını 35'e çıkaran Galatasaray, lider Medipol Başakşehir'i takibini sürdürdü. Göztepe ise 22 puanda kaldı.

        DEPLASMAN KARNESİ

        Süper Lig'de 9. deplasman maçını geride bırakan Galatasaray, 9 dış saha maçında 4. kez sahadan galip ayrıldı.

        Sarı-kırmızılı ekip 9 müsabakada 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Bu maçlarda 9 gol atan Galatasaray, kalesinde 12 gol gördü.

        SİNAN GÜMÜŞ'ÜN 4. GOLÜ

        Süper Lig'de 3. haftada Aytemiz Alanyaspor karşısında 1 gol bulduktan sonra geçen hafta MKE Ankaragücü karşısında 2 gole imza atan Sinan Gümüş, Göztepe karşısında da takımını 1-0 öne geçirdi. Sinan ligde bu sezon 4. golüne ulaştı.

        SEMİH KAYA YENİDEN

        Galatasaray'ın Çekya ekibi Sparta Prag'dan kiraladığı eski futbolcusu Semih Kaya, oyunun uzatma bölümünde oyuna girdi. Semih Kaya, son olarak ligde Galatasaray formasını 3 Haziran 2017'de Atiker Konyaspor maçında giymişti.

        GÖZTEPE BU SEFER KAYBETTİ

        İç sahada bu sezon Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı mağlup eden Göztepe, Galatasaray karşısında sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. İzmir temsilcisi, evindeki 9 müsabakada, 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgi yaşadı.

        Göztepe'de bu sezon 4. sarı kartını gören Poko, cezalı duruma düştü.

        Müsabakayı 454'ü Galatasaraylı 8 bin 473 taraftar takip etti.

        88. dakikada sakatlanan Lamine Gassama'nın oyuna devam edemediği Göztepe, oyuncu değişiklik hakkını kullandığı için müsabakayı 10 kişi tamamladı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ