Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Gülistan Doku olayında SON DAKİKA gelişmesi: 219 kişinin ifadesi alındı! Rus sevgili detayı... - En son haberler

        Türkiye, günlerce onu konuştu... Tunceli'de, Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki Gülistan Doku'dan, 5 Ocak 2020'de kaldığı yurttan çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Habertürk'ten Alper Uruş'un haberine göre daha sonra ise şu gelişmeler yaşandı...

        ARAMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

        Diyarbakır'da yaşayan ailesinin, kızlarının kaybolduğu gün Tunceli'ye gelerek, güvenlik güçlerine ihbarda bulunması üzerine arama çalışmaları başlatıldı. Arama çalışmaları, Gülistan'ın son görüldüğü Uzançayır Baraj Gölü bölgesinde yoğunlaştırıldı.

        120 GÜN ARANDI İZİNE RASTLANMADI

        AFAD ve jandarma ekipleri ile Artvin Emniyet Müdürlüğü'nden gelen su altı arama kurtarma polislerinin katıldığı arama çalışmalarında, hiçbir ize rastlanmadı. Arama çalışmaları aralıksız 120 gün sürdü.

        219 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI

        Gülistan Doku soruşturmasını yürüten Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 219 kişinin ifadesine başvurulurken, kent genelinde 75 kameradan elde edilen toplam 650 saatlik görüntünün titizlikle incelenmesi de sonuç vermedi.

        RUS SEVGİLİSİ GÖZALTINA ALINIP BIRAKILDI

        Doku Ailesi, genç kızın erkek arkadaşı Rusya uyruklu Z.A.'dan şüphelenip şikayetçi oldu. İki defa gözaltına alınan ve bir kez de Cumhuriyet savcısı tarafından sorgulanan zanlının cep telefonundan alınan görüntüler incelendi. İncelemelerin ardından zanlı serbest bırakıldı.

        1097 GÜNDÜR HABER YOK

        Fotoğraflar: DHA, AA ve İHA.
        Fotoğraflar: DHA, AA ve İHA.

        Gülistan'ın ablası Aygül Doku, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda bir kez daha kardeşinin bulunamamasına feryat etti.

        RUS SEVGİLİYE DİKKAT ÇEKTİ

        Kardeşinin kaybolmasıyla ilgili olarak, Gülistan'ın Rus sevgilisine dikkat çekip, "Gülistan'ın nerede olduğunu bilen kişi budur savcılara çağrımızdır biriniz tek biriniz ben burdayım desin artık" dedi.

        "GÜLİSTAN İÇİN TOPLANACAĞIZ"

        Abla Doku paylaşımında şöyle dedi: "Bugün saat 16.00'da Tunceli Adliyesi'nin önünde olacağız. Gülistan karanlıkta. Tam 3 yıl oldu birinin çıkıp 'Gülistan Doku nerede' sorusunun cevabını vermesi lazım. 21 yaşında genç bir kadının Gülistan'ın olmayışı size hiç mi ürkütücü gelmiyor?"

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ