Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Gülşen son durum: Gülşen İmam Hatipliler için ne söyledi, olayı ne? Gülşen hapisten çıktı mı, ifadesi ne?
        1

        Ünlü Şarkıcı Gülşen için hukuki süreç geçtiğimiz günlerde başlatılmıştı. Başsavcılık tarafından TCK'nin 216. maddesi kapsamında, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan soruşturma açılması sonrasında tutuklanarak Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi'ne götürülen Gülşen olayında son durumu sizler için haberimizde derledik. Yaşanan gelişmeler sonrasında "Gülşen İmam Hatip mezunlarına ne dedi, ne söyledi?" ve "Gülşen tutuklandı mı, hapisten ne zaman çıkacak?" soruları yanıtını arıyor. İşte Gülşen'in ifadesi ve konuyla ilgili son dakika açıklamaları...

        2

        GÜLŞEN NE DEDİ?

        Gülşen, nisan ayında İstanbul'daki bir mekanda sahne almıştı. Şarkıcının, 4 ay önceki konserinden bir kesit dün akşam saatlerinde sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerde Gülşen'in bir kişi hakkında, "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" ifadelerini kullandığı görüldü.

        3

        GÜLŞEN’İN İFADESİ

        Şarkıcı Gülşen, ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Grubunda Miraç adlı müzisyenin "imam" lakabı olduğunu belirten Gülşen, aralarında geçen bir konuşma dolayısıyla suç işleme kastının olmadığını savundu.

        4

        "PROVOKATİF AMAÇLA SERVİS EDİLMİŞTİR"

        Bu kısa görüntü aylar sonra kim tarafından, ne amaçla servis edildi bilmiyorum. Ancak provokatif amaçlı olarak servis edildiğini düşünüyorum. Ben imam hatiplileri ya da ülkemizin bir kısmını kötülemek, onlara hakaret etmek amacıyla asla bu konuşmayı yapmadım. Ülkenin tüm değerlerine ve hassasiyetlerine saygım sonsuzdur. Kesinlike atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Ayrıca yaşanan olayın zamansız bir yerde gerçekleşmesi talihsizliktir.”

        5

        Gülşen, ifadesine şunları söyledi:

        "Ben 25 yıllık sanatçıyım. Benim müzisyen çalışma arkadaşlarım var. Bu grupla birlikte konserlerde sahne alırım. Benim kadromda klavye müzisyeni olarak yer alan “Miraç” isimli arkadaşımın lakabı “imamdır”. Arkadaşlarla kendi aramızda ‘aptal, salak, sapık' olarak şakalaşırız. Talihsizlik olarak bu iki kelime bir araya gelmiştir. Arkadaşımız imam hatipte okumamıştır. Miraç'ın soy ismini ve iletişimini hatırlamıyorum. Grupta tüm arkadaşlarımın lakabı mevcuttur.

        Bu konuşma, konserin hatırlamadığım bir aşamasında muhtemelen şarkı arasında Miraç ile aramızda geçen bir konuşmadır. Ben orkestrama hitaben “beni seyircilerinin arasında omuzlarınızda taşıyın” demem üzerine bana okrestra arasından “seni imam taşısın” şeklinde cevap gelince bahse konu konuşma Miraç'la aramızda geçmiştir. Bu konuşma konsere katılanlara ya da medyaya hitaben yaptığım bir konuşma değildir. Ben ülkesini seven, fırsat eşitliğine inanan, kimseyi ayırıp örselemeyen bir sanatçıyım."

        6

        "SUÇLAMAYI KABUL ETMİYORUM"

        Gülşen, savunmasında “Şakalaşmanın herhangi bir gruba yönelik nefret içerikli olarak algılanması beni çok üzmüştür. Suç işleme kastım yoktur. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesini talep ediyorum” ifadelerine yer verdi.

        7

        TUTUKLANDI

        Öte yandan hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” iddiasıyla soruşturma başlatılan ve tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şarkıcı Gülşen, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        8

        BAKIRKÖY KAPALI KADIN CEZAEVİNE GÖTÜRÜLDÜ

        Şarkıcı Gülşen mahkemenin tutuklama kararın ardınan Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi'ne götürüldü.

        9

        GÜLŞEN'E CEZAEVİNDE ZİYARET

        İmam Hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan şarkıcı Gülşen tutuklanarak, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna götürülmüştü.

        Gülşen'in eşi Ozan Çolakoğlu, cezaevinde ziyaret etti. Avukatıyla beraber gelen Çolakoğlu, içeride yaklaşık iki saat kaldı.

        10

        TAHLİYE KARARI ÇIKTI

        Edinilen bilgiye göre, ünlü şarkıcı Gülşen, 29 Ağustos itibarı ile cezaevinden tahliye edildi.

        İtirazı üst mahkeme olan İstanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesi değerlendirdi. Şarkıcı Gülşen'in itirazını değerlendiren mahkeme tahliye kararı verdi. Gülşen cezasına ev hapsi şeklinde devam edecek.

        11

        EŞİ: MUTLUYUM

        Karar sonrası Bakırköy Kadın Cezaevi önünde hareketlilik başladı. Gülşen'i ziyarete eşi Ozan Çolakoğlu, Ağabeyi Özden Bayraktar ve şarkıcı Edis ziyaret etti. Eşi Ozan Çolakoğlu basın mensuplarına, "Mutluyum" dedi.

        12

        EV HAPSİ NEDİR?

        Ev hapsi uygulamasında suçlu olan kişinin her hangi bir mazereti yok ise konutu terk edemez ya da ev değiştiremez. Sadece doğal afet gibi durumlarda terk etmesine müsaade edilir ancak yine de kontrol edilip takip edilir. Acil bir durum var ise buna göre izin verilir. Bunun dışında Denetimli Serbestlik Müdürlüğünden izin alması lazım. Eğer izin almadan evden çıkar ise yasalara uymamış olur ve kalan cezası katlanarak bütün cezasını hapishanede geçirmek zorunda olacaktır.

        Bunun yanı sıra uygulama sırasında evden dışarı çıkma izni de verilmektedir. Bu izinler şu şekilde olmak zorundadır;

        Ev hapsi yaşayanlar ilk 6 ay içerisinde günde 1 saat dışarı çıkma izni verilir.

        İkinci 6 ay için günde 2 saat evden dışarı çıkma izin verilir.

        Üçüncü 6 ay için günde 3 saat evden dışarı çıkma izin verilir.

        Dördüncü 6 ay için ise 4 saat evden dışarı çıkma izin verilir.

        Dışarı çıksa da elektronik kelepçeyi asla çıkarmaması gerekmemektedir. Bu izinler uygulamasının yanı sıra polis ya da yetkili memurlar bazı vakitlerde suçluyu evinde ziyaret ederek durumunu kontrol eder.

        13

        GÜLŞEN KİMDİR?

        29 Mayıs 1976 tarihinde İstanbul Fatih'te Ordulu bir ailenin üçüncü ve son çocuğu olarak dünyaya gelen Gülşen'in babası makine mühendisi Arslan Bayraktar annesi ise ev hanımı Nimet Bayraktar'dır.

        Çocukluğunu ve gençliğini Fatih Çapa'da geçiren Gülşen, bir yandan da kendilerine ait fındık bahçeleri için ailesiyle birlikte yılda birkaç kez Ordu'ya gidip geldi. Şehremini Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Türk Müziği Nazariyatı bölümüne başladı.

        Lise yıllarında Uzak Doğu dövüş sporlarına merakının bir sonucu olarak karate eğitimi alarak siyah kuşak sahibi oldu. 17 yaşında bir arkadaşıyla birlikte sokakta maruz kaldığı sözlü taciz yüzünden günlük yaşantısında karateyi kullanmak zorunda kaldı ve bunun birkaç kez tekrarlandığını söyledi.

        14

        Üniversitede öğrenciyken İstanbul'daki çeşitli gece kulübü ve barlarda sahne alan şarkıcı hem okulu hem işi bir arada yürütemeyerek birinci yılından sonra okulu bıraktı. Üniversiteyi bıraktıktan sonra Türk halk müziği dersleri aldı, üç ay Çelik ve Bendeniz'e geri vokallik yaptı.

        1995 yılında Ataköy'de bir barda sahnedeyken albüm yapımcısı Serap Turgay tarafından beğenilerek eşi Özkan Turgay ile tanıştırıldı ve albüm teklifi aldı. Teklifi kabul ederek Raks Müzik ile dört albümlük bir anlaşma imzaladı.

        1996 yılında ilk albümü Be Adam ile çıkış yaparak adından söz ettirse de evliliğine odaklanması sonucunda birkaç yıl müzikal kariyerini geri plana attı. 2004'te dördüncü albümü Of Of ile daha büyük bir çıkış yaptı ve aynı adlı hit şarkıyla hem Altın Kelebek hem de Kral TV Video Müzik Ödülü kazandı.

        15

        MÜ-YAP sertifikalı Yurtta Aşk Cihanda Aşk (2006) albümünden sonra satış başarılarını sürdürerek Beni Durdursan mı? (2013) albümüyle Türkiye'de yılın en çok satanı oldu, bunu yılın en çok satan ikinci albümü olan Bangır Bangır (2015) takip etti.

        "Yurtta Aşk Cihanda Aşk", "Bi' An Gel", "Yeni Biri", "Sözde Ayrılık", "Yatcaz Kalkcaz Ordayım", "Kardan Adam", "İltimas" ve "Bangır Bangır" şarkılarıyla Türkiye Resmî Listesi'nde haftalarca bir numarada kaldı.

        Gülşen, son üç albümünün yapımcısı olan aranjör ve besteci Ozan Çolakoğlu ile Haziran 2016'da evlendi. Çiftin ilk çocuğu Azur Benan, Ocak 2017'de Fulya, Şişli'de dünyaya geldi.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ