Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen "19. Milli Eğitim Şurası"nın ikinci gününde, ilkokullara ilişkin öneriler arasından, 1, 2 ve 3. sınıflarda din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin konulması, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi programlarında çoğulcu anlayış ilkesine yer verilmesi, ortaokularda, haftalık ders saatinin 30 saat olması, zorunlu ders saatinin 25, seçmeli ders saatinin 5 saat olması önerileri benimsendi.

Antalya'da düzenlenen MEB'in ''en üst danışma kurulu'' niteliğindeki şura, "Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgeleri", "Öğretmen Niteliğinin Arttırılması", "Eğitim Yöneticilerinin Niteliğinin Arttırılması" ve "Okul Güvenliği" konularının ele alındığı komisyon çalışmalarıyla devam ediyor. Şuranın, ikinci gün çalışmaları tamamladı.

19. Milli Eğitim Şurası'nın ikinci günününde, öğretim programları ve haftalık dersçizelgelerinin görüşüldüğü komisyon en fazla tartışmaların yer aldığı komisyon oldu. Komisyonda, bugün ilkokul ve ortaokul kademesindeki öneriler ele alındı.

İLKOKUL 1. 2. VE 3. SINIFLARDA DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ