Başbakan Davutoğlu'ndan Diyarbakır'da Habertürk'e önemli açıklamalar
Ak Parti'nin Diyarbakır mitingi öncesi Habertürk'e konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, çözüm sürecinden, MİT TIR'larına ve hükümetin Ak Parti'nin genel seçimlerde en çok oyu alarak iktidar olması durumunda 8 Haziran'da devreye sokacağı 10 maddeye kadar gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu
ABONE OLHABERTURK.COM
Seçim sonrasında çözüm için hangi adımlar atılacak? 7 Haziran akşamı sandıktan nasıl bir sonuç bekliyor? Koalisyon tartışmalarına ne diyor? Veyis Ateş moderatörlüğünde gazeteciler Nihal Bengisu Karaca ve Mustafa Kartoğlu sordu, Başbakan Ahmet Davutoğlu yanıtladı.
Başbakan Davutoğlu, 8 Haziran'da öncelikle devreye alacakları yapısal konuları içeren 10 maddeyi tespit ettiklerini belirterek, bunun ilk üç sırasında anayasa, Çözüm Süreci, toplumsal uzlaşının yer aldığını bildirdi.
Başbakan Davutoğlu, 8 Haziran'da acil devreye alacakları 10 maddeden dördüncüsünün ekonomide yapısal reform, beşincisinin istihdam, altıncısının değişik toplum kesimlerinin taleplerini çözmek, yedincisinin şeffaflıkla ilgili yasayı devreye sokmak, sekizincisinin yargı reformu, dokuzuncusunun yıpranan bürokrasiyi yeniden yapılandırmak ve sonuncusunun da bütün şehirlerin yeniden yapılandırılması için ayrı master planı hazırlamak olduğunu bildirdi.
Bürokrasinin çok yıprandığını belirten Davutoğlu, bazı bakanlıkların yeniden yapılandırılabileceğini söyledi.