Diyanet ve MEB'den işbirliği
Diyanet ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında "Eğitimde İşbirliği Protokolü" imzalandı
ABONE OLMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan "Eğitimde İşbirliği Protokolü" ile Diyanet'in tüm yazılı ve görsel yayınları, MEB'in sosyal eğitim platformu Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) dahil edildi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Diyanet İşleri Başkanlığında düzenlenen törende, Diyanet'in milli kültüre, irfana, maarife yaptığı katkıları kamuoyunun bildiğini ve takdir ettiğini belirterek, bu birikimi EBA ile paylaştıkları için Başkanlığa teşekkürlerini sundu.
EBA'nın, Fatih Projesi'nin özünü oluşturan bir çalışma olduğunu belirten Avcı, sistemin bugün itibarıyla 12 milyona yaklaşan kayıtlı üyesi bulunduğunu bildirdi. Eğitim portalına "eba.gov.tr" adresinden herkesin ücretsiz ulaşabileceğini dile getiren Avcı, portalın örgün ortaöğretim düzeyinde dünyanın en büyük yardımcı eğitim portalı olduğunu vurguladı. Avcı şöyle devam etti:
"Bugün Diyanet İşleri Başkanlığımızın seçkin külliyatını da EBA bünyesinde halkımızın, öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin hizmetine sunarak bu kapsamı daha da genişletmiş oluyoruz. Bugün imzalayacağımız protokolle, eğitim bilişim ağına yapacağınız katkılar için değil ayrıca diğer çalışmalar sebebiyle, maarifimize yaptığınız katkılar sebebiyle de öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz adına sizlere çok teşekkür ediyorum. Özellikle görme, işitme engellerimize yönelik Diyanet İşleri Başkanlığımıza, son dönemde gerçekleştirdiği çalışmalar vesilesiyle müteşekkiriz. Brail alfabesiyle hazırlanmış meal, tefsir, dini bilgiler kitapları, işitme engelliler için hazırlanan işaret dili sözlüğü için teşekkür ediyoruz. Bunların bizim engelli okullarımızda ne büyük bir ihtiyacı karşıladığını kamuoyu bilmiyor olabilir. Ama biz bu sıkıntıların farkındayız. Dolayısıyla bu yaptığınız katkıların bizim için değerini teşekkürle ifade edecek durumda değiliz."