Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, cuma günü Diyarbakır'a gidecek. Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terörle mücadele kapsamında sürdürülen operasyonların sona ermesinin ardından yürütülecek restorasyon çalışmaları önem taşıyor. Davutoğlu da bölgedeki gelişmeleri yakından takip etmek üzere bölgede incelemelerde bulunacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Nisan Cuma günü Diyarbakır'a gidecek. Davutoğlu, Diyarbakır'ın Sur ilçes'nde terörle mücadele kapsamında sürdürülen operasyonların sona ermesinin ardından bölgedeki gelişmeler hakkında ilgililerden bilgi alacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz bölgedeki gelişmeleri yakından takip ediyor. Kentsel dönüşüm planları, Sur'daki restorasyon süreci, rehabilitasyon süreci için yapılması gerekenler ve izlenecek yol haritasının çerçevesi Başbakan Davutoğlu'na aktarılacak. Sur'un kültürel varlığının korunması ve yeniden rehabilitasyonu için gerekli adımlar atılacak.

Tarihi Kurşunlu, Hazreti Süleyman, Arap Şeyh ve Hasırlı Camisi, Dört Ayaklı Minare ile Ermeni Katolik ve Ermeni Protestan Kilisesi'ndeki küçük çaptaki tahribatlar hemen giderilirken, büyük hasarlar için yeniden restorasyon çalışması yapılacak binalar arasında yer alıyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ