Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar
Mahir KILIÇ / HABERTÜRK TV

Telefon dolandırıcılığına karşı yapılan tüm uyarılar, verilen eğitimler yeteri kadar etkili olmayınca Ankara emniyet bu kez farkı bir yola gitti. Polis dolandırıcılarla tiyatro yoluyla mücadele etmeye karar verdi.

Polis bu kez dolandırıcılara karşı sanatla uyaracak. Ankara Emniyeti Toplum Destekli Polislik Şube telefon dolandırıcılarıyla mücadele için bu kez tiyatroyu seçti.

Tamamen polislerin hazırladığı ve oynadığı tiyatro oyunuyla vatandaşlar telefon dolandırıcılarına karşı uyarıldı. Oyunda rol alan herkes polis, senaryo ise klasik. Kendisini savcı, polis olarak tanıtan dolandırıcılar ve onlara inanan vatandaşlar.

ROL ALAN POLİSLER ANLATTI

Oyunda rol alan Fatih Dinler, oyundaki rolünü "Emniyet görevlisi olduğumu söyleyeceğim. O kişinin hesapların örgüt tarafından ele geçirildiğini söyleyerek parasına konmaya çalışan bir dolandırıcı" diye anlattı.

Suat Sekmen de "Dolandırılan şahıslardan birini canlandırıyorum" derken, Ela Özgür de "Eşim biraz saf. En çok inan benim. Eşimi ikna eden benim. Tüm insanlar ne kadar uyanık görünürse görünsün telefon dolandırıcılarına inanıyor" diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ