TBMM 2015'e yeni eylem planıyla girdi
Meclis'in 2015 eylem planında "esnek çalışma" sistemi de var
Saliha ÇOLAK / HT GAZETE
TBMM, yeni yılda başta TBMM Genel Kurulu’ndaki “gizli oylama”lar olmak üzere birçok konuda yeni düzenlemeler yapacak. Milletvekillerinin kuyruğa girmesine neden olan ve yaklaşık 30-40 dakika süren bu uygulamanın yerini elektronik sistem alacak. Böylece milletvekilleri kısa sürede oy kullanabilecek. Oylama sonuçları hemen alınabilecek. Mükerrer oyların önüne geçilecek. Hangi partiden kaç milletvekilinin oy kullanmadığı isimleriyle birlikte anında ekranda görülecek.
GÖRÜNTÜLÜ TUTANAK
Tutanak Hizmetleri Başkanlığı da yeni bir hizmet başlatacak. Milletvekillerinin, genel kurul konuşmalarına, yazılı tutanakların yanı sıra görüntülü olarak da internet üzerinden ulaşılabilecek. Meclis’in 2015 eylem planında “esnek çalışma” sistemi de var. Mesai saatleri ve çalışma mekânları, iş verimliliği esas alınarak, birimler ve unvanlar üzerinden yeniden planlanacak. Pilot uygulama ile performans ölçülecek. Uygulamaya geçilmesine karar verilmesi durumunda bazı memurlar, günlük işlerini evden takip edebilecek. İşyerinde psikolojik taciz konusunda da çalışmalar yapılacak. Meclis şoförlerine, ileri sürüş tekniği ve nezaket kursları verilecek.
KREŞTE MONTESSORİ
Klasik eğitim modelinden farklı olarak, her çocuğun özel ve tek olduğunu temel alan, çocuğun bireysel öğrenme hızına göre ilerleyebildiği eğitim yöntemi Montessori de, Meclis kreşine adapte edilecek. Bu yöntemle, çocukların geleceğe daha iyi hazırlanması, zekâ ve karar alma becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Meclis, maliyeti 80 bin Euro’yu bulan bu eğitim yöntemi için Avrupa Birliği Ulusal Ajansı’ndan hibe alacak. Hibe gelmezse uygulama hayata geçmeyecek.