CHP'li Haluk Koç: MİT içinde dört kişilik ekip hazırladı
CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, TBMM'de basın toplantısı düzenledi
HABERTÜRK/ANKARA
CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, TBMM’de yaptığı basın tolantısında medyada yer alan CHP ile Fuat Avni isimli Twitter kullanıcısı arasında olduğu iddia edilen yazışmalara ilişkin açıklama yaptı. Haluk Koç şunları söyledi:
Bu gazetelerde CHP’yi konu alan ve bazı CHP milletvekilleri tarafından gönderildiği ifade edilen doğrudan mesajlar bir fabrikasyon ürünüdür... MİT içerisindeki bir grup tarafından hazırlanmıştır. Bu ekip, 4 kişilik bir ekiptir. Bunların hepsi psikolojik harekât konusunda da uzmandırlar.
Daire veriyorum, kişi veriyorum, zincir veriyorum bu tezgâhın nasıl kurulduğuna dair. Biz bunların hangi tezgâhlardan geçirildiğini, buralarda kimlerin korktukları için, kimlerin bir gelecek beklentisiyle bu kirli işlere soyunduklarını net bir şekilde isim isim biliyoruz.
MİT doğrudan Başbakanlık’a bağlıdır. Burada Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu da başka bir şekilde uyarmak istiyorum. Size bağlı olan bir kurum özel bir ekip oluşturarak Türkiye’de siyaset mühendisliğine soyunup tezgâh içine girebiliyor. Sizin bu işlerle ilginiz olmadığını söyledim ama bu kurum size bağlı.
Şu anda hukukçularımız, bütün bu sorumlular, iftira ve hakarette bulunanlar, tezgâhlayanlar ve bunları yayanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuyorlar.