Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ak Partili başkanlarla buluşan Başbakan Davutoğlu, muhalefeti eleştirdi.

        Muhalefeti eleştiren Davutoğlu, "Muhalefet partileri her mitinginde ağır hakaretlerle şu ana kadar bir kampanya yöntemi geliştirmeye çalıştılar.

        Adana ve Mersin'de HDP binalarına saldırılar ile ilgili faillerin bulunması için talimatları verdik. HDP Eş Başkanı açık şekilde bunun sorumlusunun hükümet ve Cumhurbaşkanımız olduğunu, seçimlere öfke ve kutuplaşma virüsü bulaştırmaya çalışan yaklaşım sergiledi.

        Kazanacağımız bir seçime giderken neden toplumda kutuplaşmaya sebebiyet verecek bir eylemin içinde olalım. Seçim neticesi ne olursa olsun kaosa ve kriz ortamına sürüklenmesine izin vermeyiz. Bu ülkeyi vandallara, şiddet yanlılarına terk etmedik, etmeyeceğiz." dedi.

        İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başları;

        "DİĞER PARTİLERDEN DESTEK ÇAĞRISI GELMEDİ"

        Muhalefet partilerinin tehditkar bir tutum içerisinde olduğunu görüyoruz. Ağrı ve Siirt'te adaylarımıza saldırılar oldu. İlk mitingi yaptığımız gün ben bir çağrıda bulundum. Gelin seçim dönemini barış şenliğine dönüştürelim dedim. AK Parti her zaman siyasette ahlak dilinin sözcüsü ve öncüsü olacak. Ne zaman AK Parti saldırıya uğrasa diğer partilerden hiçbir destek çağrısı gelmedi.

        "HDP KUTUPLAŞMA VİRÜSÜ BULAŞTIRMAYA ÇALIŞAN YAKLAŞIM SERGİLEDİ"

        Muhalefet partileri her mitinginde ağır hakaretlerle şu ana kadar bir kampanya yöntemi geliştirmeye çalıştılar. Faillerin bulunması için talimatları verdik. HDP Eş Başkanı açık şekilde bunun sorumlusunun hükümet ve Cumhurbaşkanımız olduğunu, seçimlere öfke ve kutuplaşma virüsü bulaştırmaya çalışan yaklaşım sergiledi.

        Kazanacağımız bir seçime giderken neden toplumda kutuplaşmaya sebebiyet verecek bir eylemin içinde olalım. Seçim neticesi ne olursa olsun kaosa ve kriz ortamına sürüklenmesine izin vermeyiz. Bu ülkeyi vandallara, şiddet yanlılarına terk etmedik, etmeyeceğiz." dedi.

        "İKİNCİ ATILIM DÖNEMİ BAŞLIYOR"

        İkinci atılım dönemi başlıyor. İlk dönemde geçmişte yaptığımız hizmetlere yer vermiştik. Bizden önceki 33 hükümetin ortalama ömrü 1 yıldır. Ak Parti hükümetleri Türkiye'yi hasta adam konumundan, dünyada en çok dış yardım yapan ülke konumuna getirdi. İkinci atılım dönemine girmiş bulunuyoruz.

        "BENİM ENSEMDE NE ARIYORSUN?"

        Şuanda Türk siyasetinin öznesi AK Parti'dir. Türkiye'de her yerde miting yapabilen Ak Parti'dir. Onlar sadece nesne. Sayın Bahçeli'nin bir sözü olmuştu. 'Sizi ensenizden takip edeceğiz' demişti. Bu da bir itiraf aslında. Kendi yolunda yürü. Benim ensemde ne arıyorsun? Diğer liderlerinin miting programlarına bakın. Bahçeli benim gideceğim programları takip edemez. Bugün üç partinin söylemlerine bakın. HDP ve MHP birbirine karşı bir şey söylememeye çalışıyorlar.

        Biz 12 yıl içinde demokrasiyi toparladık, yasakları kaldırdık, işkenceyi tarihe gömdük, başörtüsü yasağını kaldırdık, katsayı zulmünü kaldırdık. Sağlık sistemini rehabilite ettik. ilaç alma, kuyrukta bekleme sorunları ortada kalmadı.Öğretmen atadık, dersliklerle 40-50 öğrenciyi geçen derslik kalmadı. Bedava ders kitapları dağıttık.Eğitimde de yapacaklarımız var. Ulaştırmada olağanüstü hamleler yaptık. Büyük imkanlar sunduk.

        "AK PARTİ KILIÇDAROĞLU GİBİ 4 YIL İSTEMEZ"

        İkinci atılım döneminde Ak Parti Kılıçdaroğlu gibi 4 yıl istemez. Biz 400 yıllardan gelen geleneğin adıyız. Birileri Adnan Menderes'in ya da Mursi'nin gördüğü hesabı bizimle görmek isterse bu hesap vermenin karşısında dururuz.

        Bazı köşe yazıları görüyorum. Ak Parti'nin yeni vizyonunda neler var diye. Biliyorlar aslında. Seçim beyannamemiz açık. Türkçe bilen herkes bunu görür. Hala meydan okuyorum 100 maddelik Türkiye sözleşmesinin karşında nasıl Türkiye istediğinizi ortaya koyun. Karşımızda sistematik tarzda vizyon yok. Önümüzdeki dönemde de vizyonumuz şudur. Demokrasi ile ilgili net ve açıktır. Bizim dönemimizin adı yeniden inşa dönemidir.

        "HERKES KENDİ ANAYASA METNİNİ ORTAYA KOYSUN"

        Milletin yazığı anayasayı öyle ya da böyle yapacağız. Herkes (CHP, MHP, HDP) kendi anayasa metnini ortaya koysun. Bu metinler arasında müzakereler yapılsın.

        Biz Türkiye'ye bir çağ atlattık, şimdi ikinci çağ atlatmanın yolundayız. Şimdi süper yüksek hızlı tren Ankara-İstanbul'u 1,5 saate indireceğiz. Bunlar akıllı çılgın projelerdir. Kılıçdaroğlu'nun çılgınlaşmaya çalışan projeleri var. Yüksek hızlı tren bağlamında Bilecik üzerinden Bursa ile Eskişehir'i bağlıyoruz.

        Hala Kılıçdaroğlu tekrar ediyor. Deniyor ki sen bu yalanları tekrar edersen iz kalır. Sloganımız ne güzel tuttu. Onlar konuşur, Ak Parti yapar. Halk bunu algılıyor. Gençlerimiz 441 bin genç burs alıyordu şimdi 996 bin.Tarımsal alanda geçmiş 12 yıl içinde teşviklerimizi artırdık.

        "KILIÇDAROĞLU’NUN AKILSIZ ÇILGINLAŞMAYA ÇALIŞAN PROJELERİ VAR"

        Şimdiki hedefimiz otoyolları inşa etmek. İstanbul İzmir otoyolu. 3,5 saate, Bursa İzmir arasını 1,5 saate indirecek otoyollar. Bu otoyolu İstanbul’dan Antep’e kadar kesintisiz kılmak. İstanbul’dan doğu sınırlarımıza kadar yaygınlaştırmak. Nasıl mı ulaştırmada niteliksel değişim? Hızlı trene, yüksek hızlı trene, şimdi yeni projemizde süper hızlı trene Ankara İstanbul’u 1,5 saate düşürecek sisteme geçmek. Bizim beyannamemizi okusalar bu projeler orada var. Bunlar hem çılgın projeler aynı zamanda akıllı çılgın projelerdir. Kılıçdaroğlu’nun akılsız çılgınlaşmaya çalışan projeleri var.

        Yüksek hızlı tren bağlamında, şimdi network içinde Konya, ikinci başkentimiz Bursa, Osmanlı başkent İstanbul ve cumhuriyetimizin başkenti Ankara hızlı trenle buluştu. Bilecik üstünden Bursa ile, Antalya ile İstanbul arasında hızlı tren. Yine Antalya Konya Aksaray Nevşehir Kayseri hattıyla Kapadokya ile Antalya’yı birleştiriyoruz.

        "EMEKLİLERİMİZ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ"

        Emeklilerimizin konusuna gelince... Emeklilerimize sesleniyorum. Yaşlı emeklilere sorun Kılıdçaroğlu zamanında emekli maaşı almak için ne kadar sırada bekliyorlardı? Biz emeklilerimize merhametle yaklaştık.

        Bakınız SSK işçi emeklisinin maaşı 271 liraydı, şimdi 1071 lira. SSK tarım işçisi 216 lira, şu anda 966. Bağkur esnafı 148’di şu anda 868. Emekli sandığı 376 liradan 1350 liraya. Bunlar en düşük rakamlar. En düşük memur maaşı 293 lira dan 2097 liraya. Biz vermeyeceğimiz sözü söylemedik, söylediğimiz her sözü de yerine getirdik. 100 lira zam yaptık, bunlar inşallah Temmuz’da uygulamaya başlayacak. Emeklilerimizin hakkını hukukunu koruduk. Bu konu sadece maaş meselesi de değil. Bir çok sosyal düzenlemeler yaptık. 65 yaş üzerindekilere sağladığımız ücretsiz seyahat. Eşi vefat etmiş dul hanımlara 2 ayda bir 500 lira katkı. Emekli olsa da olmasa da verdik. Oğlu askerde olan aileye verdiğimiz 250 lira.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ