Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Faruk Çelik: Oturup siyasi partilerle enine boyuna konuşmaya hazırız

        Habertürk TV'de gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, koalisyon tartışmalarına yönelik, "Samimiyetimle söylüyorum. Ak Parti milletin verdiği talimatı alan siyasi partidir. Millet koalisyon diyor. Biz bu mesajı almışız. Oturup siyasi partilerle enine, boyuna konuşmaya hazırız. Hükümetin kurulması önemli.Sayın Başbakan tüm partileri ziyaret edecektir." dedi.

        Çelik'in konuşmasından satır başları;

        "AK PARTİ'NİN ÖN YARGI İLE ADIM ATMA NİYETİ YOK"

        Kimsenin milletin mesajını almama hakkı yok. Rezervli başlangıcımız yok. Ak Parti'nin ön yargı ile adım atma niyeti yok. Partilerin yaklaşımına bakıyorum sanki tek başına iktidara gelmişler gibi kamuoyuna yansıyan demeçleri var. Bugün olan hadise koalisyon. Bunun çıkış yolu diyalogdur. Aksi takdirde siz vaatlerinizi konuşmaya devam ederseniz 7 Haziran'ın geride kaldığını görmüyorsunuz demektir.

        "YENİ MASA, SAHA, MEYDAN VAR"

        Yeni bir saha, meydan, masa var. Bu masada yeniden kağıdı, kalemi ele alacaksınız. AK Parti'nin vaatleri yok mu? Siz sayın Başbakan'dan bunu duydunuz mu? 25 dönüşüm programı var. Biz onu konuşmadık.

        "CUMHURBAŞKANI HERKESLE KONUŞABİLİR"

        Sayın Cumhurbaşkanı herkesle konuşabilir. Yetkiyi vereceği sayın Başbakan'dır ya da milletvekilidir. Sayın Cumhurbaşkanı "Herkes egolarını bir kenara koysun" dedi. Daha ne diyecek Cumhurbaşkanı. Millet talimat verdi, ben bunu gördüm, herkesin egolarını kenara koyması ve yoluna devam etmesi gerekiyor diyor.

        "KIRMIZI ÇİZGİYİ DOĞRU BULMUYORUZ"

        Biz bu kadar konuda Türkiye'nin önünde kazanımlar varken, Türkiye'nin etrafı ateş çemberi iken yanlış, uzlaşmaz dille taşın altına elimi koymuyorum anlayışı sürdürülürse bizim de söyleyeceklerimiz var. Biz kırmızı çizgiyi doğru bulmuyoruz. Yok öyle bir çizgi. Oturup, konuşuyoruz. Biz karşıda farklı bir dil, esnemeyen yapı gördük. Bizim kimseye rezervimiz yok, üzerimize düşeni yaparız.

        Samimiyetimle söylüyorum. Ak Parti milletin verdiği talimatı alan siyasi partidir. Millet koalisyon diyor. Biz bu mesajı almışız. Oturup siyasi partilerle enine, boyuna konuşmaya hazırız. Hükümetin kurulması önemli. G-20 toplantısında ev sahibiyiz. Bunun alt yapı çalışmaları devam ediyor. Biz burada ağırlayacağız. Bunun yanında Ağustos ayında 3 milyon kamu çalışanını etkileyen toplu sözleşme var.

        "BAŞBAKAN TÜM PARTİLERİ ZİYARET EDECEKTİR"

        Şuanda partiler sürece hazırlık yapıyorlar. Bizim için de yeni bir süreç. Ak Parti ciddi altyapı oluşturmuş durumda. İçerikli yaklaşım içerisinde siyasi partilerle bu konuları müzakere edecek.Sayın Başbakan tüm partileri ziyaret edecektir.

        ABDULLAH GÜL AK PARTİ'YE GİRER Mİ?

        Bu iki cumhurbaşkanının kurduğu bir parti. Sayın Cumhurbaşkanı'nın kendi takdiridir. Partiyi kuran şahsa pek bir şey söylememiz mümkün değil. Bunu nezaketsizlik olarak görürüm. Siyasette devam edeceklerse de kendi takdirleridir.

        "SEÇİM ATMOSFERİNDEN ÇIKALIM"

        Seçim atmosferinden çıkalım, bu faturayı iyi okuyalım. Türkiye'ye yeni sıkıntılar çıkaracak yaklaşım değil, diyalog çerçevesinde uzlaşalım. Meselelerin üstesinden gelecek yönetim anlayışını sergileyelim.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ