Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Antalya'da safra kesesi olmayan kişiye safra kesesi ameliyatı

        5 yıl önce karın ağrısı şikayeti ile Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne giden 63 yaşındaki Nurten Vatansever, buradasafrakesesinde taş olduğu teşhisi ile tedavi gördü. Aradan geçen yılların ardından karın ağrısı ve sancıları artan Vatansever, Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Radyoloji bölümünde görevli doktor A.C., tarafından yapılan inceleme "Safrakesesinde taş var" şeklinde rapor düzenlendi.

        "ŞİKAYET ETMEYİN, ARAMIZDA KALSIN EMEKLİLİĞİME AZ KALDI"

        Raporu dikkate alan Genel Cerrah N.İ. hastayı ameliyata alıp, ameliyat sırasında hastanın aslındasafrakesesinin olmadığını gördü. Bunun üzerine Nurten Vatansever'in (63) eşi Naim Vatansever'le görüşen Doktor N.İ, "Eşinizdesafrakesesiyok. Bu daha önce alınmış. Madem öyle karın açıkken karaciğerdeki kisti alalım. Kusura bakmayın bir hata oldu bağışlayın. Emekliliğime 2 yıl kaldı. Filmi çeken doktor da yeni başladı işe şikayetçi olmayın" dedi.

        SAFRAKESESİNİN ALINDIĞINDAN HABERLERİ YOK

        Ameliyat günü olan 25.06.2015 tarihinden önce 22.06.2015' de düzenlenen raporda "Safrakesesiizlenmedi" ibaresi ilesafrakesesinin olmadığı ameliyat öncesinden tespit edilmiş. Bu raporu da avukatları aracılığıyla almayı başardıklarını belirten Vatansever ailesi, yaşanan durumu mahkemeye taşıdı. Nurten Vatansever, "Safrakesemin yerinde olduğunu biliyordum. Ama alınmış ve haberim yoktu. Senelercesafrakesesisancısı çektim" dedi.

        Safrakesesiolmadığı haldesafrakesesiameliyatı olan Nurten Vatansever ise doktorun ne yaptığını bilmediğini ve kendisini boş yere ameliyat ettiğini belirterek, "Doktor ne yaptığını bilmiyordu. Boş yere ameliyat oldum. Sancılarım hala devam ediyor" dedi.

        Vatansever ailesi, şimdi mahkemede haklarını aramaya hazırlanıyor.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ