Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Yardımcısı Bingöl'de

        Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Hangi amaçla yapılırsa yapılsın, kime karşı yapılırsa yapılsın, kim yaparsa yapsın, her türlü terörü lanetlememiz gerekiyor" dedi.

        Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöl'e gelen Başbakan Yardımcısı Yılmaz, havalimanında Vali Yavuz Selim Köşger, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

        Yılmaz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı yurt dışı temasları nedeniyle bir süredir Türkiye'de olamadığını belirterek, Ankara'da yaşanan terör saldırısından büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

        Saldırıların Türkiye'nin huzuruna, istikrarına, demokrasisine yönelik olduğunu belirten Yılmaz, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara da acil şifa diledi.

        Güvenlik güçlerinin, Ankara'daki terör saldırısının aydınlığa kavuşması için adalet mekanizmasının çok yoğun bir gayret sarf ettiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

        "Bir an önce bu çalışmaların tamamlanmasını, faillerin adalet önünde hesap vermesini temenni ediyorum. Tabii, canlı bombalar söz konusu. Fakat bunun arkasındaki yapıları ortaya çıkarmak önemli. İnşallah adalet mekanizmamız, güvenlik güçlerimiz belli neticelere ulaşacaklardır. Ancak, bu tür hadiselerde, görünürde olan faillerin ötesinde daha farklı hesaplarla bu terör eylemlerini kullanan güçlere, yapılara da bakılması gerekir. Burada önemli olan şudur; terör saldırıları karşısında milletçe dayanışma göstermemiz, her türlü farklılığımızı bir kenara bırakıp, toplu bir şekilde ve tek yürek olarak teröre karşı koymamız çok çok önemli. Bu konuda dayanışma göstermemiz çok çok önemli."

        Yılmaz, terörün amacının insanları birbirine düşürmek olduğunu ifade ederek, "Ülkeyi huzursuzluğa sevk etmektir, istikrarı bozmaktır. Dolayısıyla bizim yapmamız gereken, terörün tuzağına düşmemek, tam aksine terör karşısında birliğimizi, kardeşliğimizi, bütünlüğümüzü daha da vurgulamak ve ortaya koymaktır" dedi.

        HER TÜRLÜ TERÖRÜ LANETLEMEMİZ GEREKİYOR

        Ankara'daki terör saldırısının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun siyasi partilere ortak tavır konusunda yaptığı çağrıya da değinen Yılmaz, Davutoğlu'nun ortak bir tavır geliştirme konusunda, ortak bir siyasi tepki geliştirme konusunda inisiyatif aldığını, ancak, bazı partilerin bu çağrıya olumlu cevap vermediğini bildirdi.

        NEYİ HEDEFLİYOR OLURLARSA OLSUNLAR BAŞARILI OLAMAYACAKLAR

        "İnsan hayatı söz konusu olduğu zaman, siyasetin üstünde bir değer olarak bunu görmek gerekir" diyen Yılmaz, şunları kaydetti:

        "Teröre lanet derken, her türlü terörü, hangi amaçla yapılırsa yapılsın, kime karşı yapılırsa yapılsın, kim yaparsa yapsın, her türlü terörü lanetlememiz gerekiyor. Bu ülkeye, burada yaşayan hiçbir insana terörün bir fayda sağlamadığını herkesin görmesi gerekiyor. İnşallah Türkiye, siyasi olgunluk içinde bu sorunları da aşacaktır. Ve çok daha huzurlu, çok daha demokratik, çok daha gelişmiş bir ülke olarak yoluna devam edecektir. Terörü yapanlar ve arkasındaki güçler neyi hedefliyor olurlarsa olsunlar, başarılı olamayacaklar."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ