Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Yeğenini ‘fazla ilgi gördüğü’ için yakmış

        Mustafa ŞEKEROĞLU/İSTANBUL

        İstanbul Ataşehir’de ünlü bir restoranda 3 yaşındaki Y.K.’nın yüzüne ‘kimyasal’ sıvı atan ‘tanıdık’ şüpheli, talihsiz çocuğun teyzesinin eşi C.A. çıktı.C.A.'yı pazarlama müdürü olduğu şirket işten çıkartıyor. Şirket yetkilileri, eniştenin iş akdinin feshi için işlemlere başladığını bildirdi.

        Enişte C.A. sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

        Çekmeköy’de yakalanan saldırgan enişte C.A.’nın, “aile içinde kendi çocuğuna hiç ilgi gösterilmediğini, çok fazla ilgi gördüğü için minik Y.K.’ya karşı böyle bir olaya kalkıştığını” söylediği bilgisine ulaşıldı. İstanbul Ataşehir’deki ünlü bir restoranda geçtiğimiz cumartesi annesi yemek yerken oyun alanında oynayan 3 yaşındaki Y.K.’nın yüzüne bir kişi tarafından ‘yakıcı’ kimyasal madde sıkılmasıyla ilgili olay aydınlatıldı.

        Polis, 1 ay önce boşanan Avukat Işıl G. ile Cenk K. çiftinin oğlu Y.K.’ya saldıran şüpheli C.A. ile olayda gözcülük yapan bir kişiyi yakaladı. Habertürk’ün önceki gün duyurduğu ‘tanıdık’ şüpheli C.A., talihsiz çocuğun teyzesinin eşi çıktı. Küçük Y.K.’nın annesi Işıl G.’nin aile yemeğine gelen tüm kişileri mercek altına alan polis, Işıl G.’nin kız kardeşinin eşi C.A.’nın, yemekten erken kalktığını tespit etti. Caddeyi gören farklı bir işyerinin güvenlik kamerasında, C.A.’nın görüntüleri belirlendi.

        Verilen eşkale uyan C.A.’nın fotoğrafı, görgü tanığı restoranın oyun alanı görevlisi P.A.’ya gösterildi. Tanık, C.A.’yı teşhis etti. Elde edilen deliller de çocuğun eniştesi C.A.’yı işaret edince, operasyon için düğmeye basıldı. Enişte C.A., Çekmeköy’de sokakta gözaltına alındı. Olayda gözcülük yaptığı belirlenen kişi de yakalandı.

        GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

        Eniştenin saldırı öncesi bir marketten alışveriş yaptığı ve saldırı sonrası hastanedeki görüntüleri ortaya çıktı.

        MAHKEMEDE AĞLAYARAK İFADE VERDİ

        İstanbul Ataşehir'deki lüks restorantta eşinin 3 yaşındaki yeğenine kimyasal saldırı düzenleyen 34 yaşındaki C.A., Anadolu Adliyesi'nde savcı Bülent Canoğlu tarafından sorgulandu. Yüksek lisans mezunu ve bir şirkette pazarlama yöneticisi olduğunu söyleyen C.A., aylık gelirini 15 bin lira olarak beyan etti. Zanlı, "kasten yaralama" ve "duyu organı yitirme" nedeniyle tutuklama istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

        Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliğinde gözyaşları içinde ifade veren C.A., ailenin Y.'ye kendi oğlu C.'den daha fazla ilgi göstermesi nedeniyle tamamen küçük çocuğu korkutmak amaçlı olayı gerçekleştirdiğini söyledi.

        RENCİDE ETMEK İSTEMİŞTİM

        Hiçbir maddi sıkıntısı olmadığını, aile olarak 15 günde bir yemekte buluştuklarını da belirten zanlı, "Yemeği eşimle biz organize ettik. Gitmeden evin deposundan boyaların bölümünden tüpte bir madde aldım. Ben boya olduğunu biliyordum. Amacım Y.'ye sıkıp onu rencide etmekti. Şaka yapmak istedim. Oyun alanına iki üç kez indim. Birinde oğlumun kıyafetlerini eşimle birlikte değiştirdik, terlemişti. Son kez inişimde oğlum bana 3, Y. ise 1.5 metre uzaktaydı. İçinde kahverengi boya olduğunu zannettiğim maddeyi Y:'nin yüzüne sıktım. Ağlamadı bile. Hemen oradan çıktım, yemek masasına döndüm. Sonra çığlıklar koptu. Eşimin anesi ve Y.'nin annesi Işıl, çocuğun yüzünü yıkamışlardı. 'Alerji oldu galiba' dediler. Hatta ben hastaneye götürmek istedim, gitmişlerdi. Sonra eşim Y.'nin kıyafetlerini bana verdi, 'bagaja koy lokanta aleyhine kullanırız' dedi. Maddeyi sıkarken elime de gelmiş elim yandı. Benzincindeki marketten diş macunu aldım elime sürdüm. Yaptığım işin sonucunun kötü olduğu görünce tüpü yol kenarına attım. Kimseye bir şey söyleyemedim. Akşam oğlum da çok korkmuştu annemlere gittik. Sonucun böyle olacağını bilmiyordum. Y.'nin tüm tedavi masraflarını karşılamak istiyorum. Çok pişmanım" dedi.

        İfadesi sırasında sürekli göz yaşı döken C.A., ruh ve beden açısından kendisini savunamayacak durumda olan çocuğu, organ işlevini yok edecek şekilde yaralamak suçundan tutuklandı. C.A., 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ