Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Suriyeli 2 kişi evlerinde bıçaklanıp kafaları kesilerek öldürüldü

        Hasan ATMACA - Nihat ULUDAĞ / GAZETE HABERTÜRK

        Ülkelerindeki savaştan kaçarak Şanlıurfa’ya yerleşen 2 Suriyeli gazeteci, birlikte yaşadıkları evde vahşice öldürüldü. Kentte haftalık yayınlanan Arapça Ayn-el Vatan (Vatanın Gözü) Gazetesi’nin Yazı İşleri Müdürü İbrahim Abdulkadir ile muhabiri Faris el Hamadi Merkez Haliliye İlçesi’ndeki üç katlı evde yaşıyordu. Aynı zamanda bakkal işleten iki gazeteci, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından ‘rambo’ tabir edilen bıçakla kafaları kesilerek öldürüldü. Sabah eve gelen yakınları Faris el Hamadi’yi kapının hemen arkasında, İbrahim Abdulkadir’i de bir odada kanlar içinde yerde yatarken buldu. İki kişinin kafalarının vücutlarına sadece deriyle tutunduğu belirtildi.

        18 KİŞİ GÖZALTINDA

        İhbar üzerine olay yerine gelen polis sokağı güvenlik şeridiyle çevirip araç ve yaya trafiğine kapattı. Olay Yeri İnceleme ekipleri evde çalışma başlatırken, Cinayet Büro Amirliği ekipleri de, gazetecilerle son dönemde iletişime geçen, 18 kişiyi gözaltına aldı. İncelemenin ardından 2 ceset otopsi için Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’na götürülürken henüz bir terör bağlantısı saptanamadı. Göğüs ve kalplerinden bıçaklanıp boğazları kesilen gazetecilerin arkadaşı olan T.S. cinayeti organize ettiği iddiasıyla polis tarafından her yerde aranıyor. Polis, olay yerinde zanlılara ait olduğu belirtilen 3 kanlı ayak izi tespit etti. Bir zanlının kaçış anı da güvenlik kameraları tarafından kayda alındı.

        IŞİD TEHDİT ETMİŞ

        Öldürülen iki gazetecinin, IŞİD ile ilgili bir haberden dolayı geçtiğimiz hafta tehdit edildikleri öne sürüldü. Polis, tehditler ve öldürülme yönteminin benzerlik taşıması nedeniyle cinayetlerin IŞİD mensupları tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Öte yandan Rakka’dan haberler veren Raqqa-sl.com adlı internet sitesi, sosyal medya hesabından “Şanlıurfa’da 2 üyemiz evlerinde boğazları kesilerek öldürüldü” açıklaması yaptı. Abdulkadir ve Hamadi’nin fotoğraflarını paylaşan internet sitesi, bağımsız bir haber kuruluşu olduklarını, hem Esad zulmüne hem de IŞİD katliamlarına karşı olduklarını belirtiyor.

        CANİ, KAYIP EV ARKADAŞI MI?

        Mahallede yaşayan ve İbrahim Abdulkadir ile Faris el Hamadi’yi tanıyan bir Suriyeli, “IŞİD’den kaçtım” diyerek bir süredir Hamadi ve Abdulkadir ile birlikte kalan T.S.’nin geceden bu yana kayıp olduğunu söyledi. Suriyeli, “Bu kişi aslında bunların arasına sızmış bir IŞİD mensubu olabilir ve onları öldürüp kaçmış olabilir” iddiasında bulundu.

        Öldürülen iki gazetecinin Adli Tıp Kurumu’nda otopsileri sürerken, burada bekleyen ve ismini açıklamak istemeyen yakını da, şu iddialarda bulundu: “Gece 22.00 sıralarında öldürülmüşler. Katil, yanlarında yaşayan T.S.’dir. T.S., 3 ay önce ‘IŞİD’den kaçtım, beni öldürecekler’ diyerek yanlarında kalmaya başlamıştı. Oysa IŞİD elemanıymış. Faris ve İbrahim, ÖSO’yla bağlantılıydı, IŞİD’in yaptıklarıyla ilgili belgeleri toplayıp haberler yayınlıyorlardı. Bir hafta önce IŞİD, telefonlarına mesaj göndererek ‘Gazete dağıtımı yapmayın, gazeteyi çıkarmayın’ diye onları tehdit etti. IŞİD infaz kararı almış ve T.S.’yi görevlendirmiş. Aldığımız bilgiye göre T.S. onları dün gece öldürdükten sonra sabah Kilis üzerinden Suriye’ye kaçmış.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ