Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Ahmet Davutoğlu balkon konuşması yapacak

        HABERTURK.COM

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım Genel Seçim sonuçlarının kesin olmayan sonuçlarının açıklanmasının ardından Konya'da evinin önünde AK partililere seslendi. Davutoğlu ardından, Konya Mevlana Meydanı'nda Ak Partililere seslendi.

        Davutoğlu, "Bugün zafer günü ama ayrıca tevazu günü. Allah utandırmasın. Allah bizi sadece bu dünyada değil, ahirette de komşu eylesin inşallah. Allah utandırmasın. İnşallah önümüzdeki 4 yıl güzel hizmetlerle 2019'a kadar karşınızda olacağız." dedi.

        Davutoğlu Mevlana Meydanı'ndaki konuşmasında da AK Parti'ye oy verenlere, bugün AK parti'ye oy vermemiş ve ileride oy verebilecek olan seçmenlere, 3. olarak da Konyalılar'a mesaj verdi.

        İşte Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları;

        Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Bu zafer bizim değil milletimizindir.Kusura bakmayın sizlere hiçbir zaman sırtımızı dönmedik, dönmeyeceğiz. Şimdi büyük meydanda Hz. Mevlana'nın huzuruna gideceğiz. Ankara'da da burada da onbinlerce kardeşimiz bizi soğukta bekliyıor. En zor zamanda yanımızda olduğunuz için Allah sizden razı olsun. Bugün milletimizin zafer günü, hepinizden Allah razı olsun. Aziz komşularım daha yolun başındayız. Nice yollar kat edeceğiz. Bugün zafer günü ama ayrıca tevazu günü. Allah utandırmasın. Allah bizi sadece bu dünyada değil, ahirette de komşu eylesin inşallah. Allah utandırmasın. İnşallah önümüzdeki 4 yıl güzel hizmetlerle 2019'a kadar karşınızda olacağız.

        Başbakan Davutoğlu Konya Mevlana Meydanı'nda da konuştu.

        "Huzurunda bulunduğumuz Hz. Mevlana buyuruyor ki, şu tertemiz tarlaya sevgiden başka tohum ekmeyiz biz. Bu gece sevgi tohumu ekme gecesidir. Konya tertemiz bir şehirdir. Biz bu tertemiz tarlaya ancak sevgi tohumu ekeriz. Aziz hemşehrilerim bu coşku, bu heyecan bize büyük bir güç veriyor. Biz nihai neticeyi almadan huzurunuza çıkmak istemedik. Şu anda onbinlerce, yüzbinlerce kardeşimiz de soğukta Ankara'da bekliyor. Buradan 3 mesajı vermek istiyorum, bizim herhangi bir güçlük karşısında eğilmemiz imkansızdır. Her zaman dimdik, her zaman vakur olacağız. 1. mesajım; ülkemizin her köşesindeki gönüldaşlarıma AK Parti'ye oy veren seçmenlerime sesleniyorum. 7 Haziran'da başınızı öne eğmenizi isteyenler oldu, bugünleri bize gösteren Rabbimize hamdu senalar olsun. AK Parti seçmeni her zaman vakur, ve ağırbaşlıdır. Her zaman kararlıdır. Bugün her zamankinden daha fazla komşularınızla selamlaşacak, hiçbir provokasyona karışmayacaksınız.Bugün milletimiz Konyalılar mührü oy pusulasına vurdular, bütün dünya izliyor. Zafer ancak Allah'a ve onun nasip ettiği millete aittir. Sevginizi 78 milyona gösteriniz. Bugün rakip, hasım yok. Sadece muhabbet erleri, sevgi erenleri var. 2. mesajım belki bugün AK Parti'ye oy vermemiş olan ileride oy verebilecek olan seçmenlere; bugün kaybeden yoktur, bugün milletimiz, demokrasimiz kazanmıştır. Bize oy versin, vermesin her vatandaşımızla yeni Türkiye'yi inşa etmeye geliyoruz. 3. mesajım size Aziz Konyalılar, Konya bu topraklardaki ilk başkentimiz, senin bağrından çıkan evladın ancak ve ancak sevgi tohumu ekeceğiz. Hz. Mevlana'nın sevgi tohumunu ekmeye geliyorum. Aziz Konyalılar en zor günde bile karamsarlığa kapılmadınız, Allah sizden razı olsun. Bugün tarihi bir rekora imza attınız. Tek duam var Allah utandırmasın. Allah beni önünüze öfkeyle, kinle gelenlerden eylemesin. Alllah yar ve yardımcımız olsun."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ