Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mavi ışık hastası Poyraz 1 yaşına girdi

        Soner ÖZCAN / GAZETE HABERTÜRK

        Mavi ışık hastalığını babasından aldığı karaciğerle yenen Poyraz bebek, 1 yaşına girdi. Baba Servet Ergün, oğlunun doğum gününü üzerinde “Ciğerimin köşesi Poyraz’ım” yazan pastayla kutladı.

        Antalya’da babasının sanayide yaptırdığı fototerapi cihazıyla gündeme gelen mavi ışık (Crigler-Najjar sendromu) hastası Poyraz bebek, önceki gün 1 yaşına girdi.

        Hastalığı babasından aldığı karaciğerle yenen Poyraz bebeğin ilk yaş günü, Antalya’daki evlerinde kutlandı. Baba Servet Ergün, üzerinde “Ciğerimin köşesi Poyraz’ım” yazan pastanın mumlarını Poyraz’a üfletti. Gülücüklerle etrafına neşe saçan Poyraz bebeğin, nakilden sonra kilo aldığı ve ten renginin tamamen normale döndüğü görüldü.

        Poyraz’a 1 yılda 2 doğum günü yapacaklarını söyleyen Servet Ergün, “Oğlumun asıl doğum günü nakil olduğu gündür. O günü de doğum günüymüş gibi kutlayacağız. Çok büyük sıkıntılar çektik. Günlerce hastanede kaldık. Oğlum neredeyse 1 yaşına kadar kıyafet giyemedi. Mavi bir ışığın altında büyüdü. Kötü günleri geride bıraktık. Eşim daha önce aynı hastalıkla mücadele eden kızıma hayat vermişti. Ben de ciğerimle oğluma hayat verdim” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ